Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαγευτικές παραλίες για να δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Αττική

Μαγευτικές παραλίες για να δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Αττική

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε...

Αν δεν έχετε δοκιμάσει να καθίσετε στην αγαπημένη σας παραλία ώσπου να δύσει ο ήλιος τότε δεν ξέρετε τι χάνετε. Πόσω μάλλον αν δεν έχετε απολαύσει μια βραδιά με κιθάρες, τραγούδια και μπίρες και την αγαπημένη σας παρέα δίπλα στο κύμα.

Μπορεί κάνοντας αυτή τη σκέψη το μυαλό σας να πηγαίνει απευθείας σε ένα από τα εκατοντάδες νησιά της Ελλάδας, όμως κάνετε λάθος. Υπάρχουν αρκετές παραλίες δίπλα στην Αθήνα με πολύ όμορφες απλωμένες αμμουδιές στις οποίες μπορείτε να καθίσετε ως αργά και να απολαύσετε τη δροσιά της θάλασσας.

Ακόμη και μετά το ηλιοβασίλεμα. Πρόκειται για παραλίες κοντά στην Αθήνα, που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Μια ανάσα καλοκαιρινή σαν όαση μέσα στον Αύγουστο.

Το ΚΑΠΕ και η μεγάλη παραλία των Λεγραινών

Δυο από τις καλύτερες παραλίες της αττικής ακτογραμμής βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Σούνιο, το οποίο ως γνωστόν φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματά του.

Ξεχάστε το δίλημμα: ηλιοβασίλεμα με φόντο τον αρχαίο ναό, ή με τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα;

Έχετε όλη την υπόλοιπη χρονιά για το πρώτο, τώρα είναι καλοκαίρι και η παραλία ΠΡΕΠΕΙ να είναι η απάντησή σας. Άλλωστε, λίγα πράγματα συγκρίνονται με μια τελευταία βουτιά στο χρυσοκόκκινο φως του ηλιοβασιλέματος.

Το Πόρτο Γερμενό

Ξακουστή όσο λίγες για τα ηλιοβασιλέματά της, η μεγάλη κεντρική παραλία στο Πόρτο Γερμενό κοιτάζει… κατάματα τη δύση, και ο κλειστός κολπίσκος της κορνιζάρει τέλεια τον ήλιο καθώς αποχαιρετά τη μέρα.

Θα περιγράφαμε περισσότερο, αλλά η φωτογραφία από πάνω μιλά από μόνη της.

Ανάβυσσος

Αν έχει τύχει ποτέ να «ξεμείνετε» στη μεγάλη αμμουδιά της Αναβύσσου μέχρι το ηλιοβασίλεμα, μαζί με λίγους και καλούς από τους υπόλοιπους λουόμενους που μυστηριωδώς εξαφανίζονται εκεί γύρω στις 6 το απόγευμα, θα το έχετε προσέξει: Η Ανάβυσσος, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της «αθηναϊκής ριβιέρας», των νότιων παραλιών δηλαδή, καθότι προσανατολισμένο προς τη δύση, έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αττικής.

Το Καβούρι

Μπορεί τις ώρες αιχμής να βουλιάζει από κόσμο, πράγμα που μας κάνει να το απαρνιόμαστε για τα μάτια άλλων πιο «κρυφών» παραλιών, όμως το ηλιοβασίλεμά του, με τον ήλιο να χάνεται πίσω από το νησάκι του, είναι πραγματικά φαντασμαγορικό.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι το Καβούρι -εκτός των άλλων- είναι μια από τις αγαπημένες μας παραλίες για βραδινό μπάνιο, οπότε πολλές φορές φτάνουμε εδώ ακριβώς την ώρα που ο ήλιος δύει, για την πρώτη σε μια σειρά πολλών βουτιών –η τελευταία εκ των οποίων μπορεί και να έχει για φόντο την ανατολή.

Ο Άγιος Κοσμάς

Είναι, βέβαια, κι εκείνες οι φορές που δεν έχεις χρόνο/ χρήμα/ όρεξη να οδηγήσεις μια ώρα για να φτάσεις παραλία –είσαι πρόθυμος να συμβιβαστείς με ένα λιγότερο μαγευτικό τοπίο, αν είναι να φτάσεις ως εκεί σε 5-6 στάσεις του τραμ, γρήγορα και οικονομικά.

Για τις περιπτώσεις αυτές, η β’ πλαζ του Αγίου Κοσμά (στην ομώνυμη στάση του τραμ) έχει συμπαθητική αμμουδιά μέσα κι έξω από το νερό, δωρεάν είσοδο, ένα ωραιότατο beach bar, το Kokomo που κάνει και ωραία beach party, και άπλετη θέα στο ηλιοβασίλεμα της αθηναϊκής ριβιέρας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024