Γερμανία: Εξετάζεται η εθνικοποίηση του «Nord Stream 2» – Τι απαντά η Ρωσία
Μία σύνδεση για έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ακτή της Βαλτικής εξετάζει το Βερολίνο
Το ενδεχόμενο εθνικοποίησης τμημάτων του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2» που βρίσκονται σε γερμανικό έδαφος και την αποκοπή τους από το υπόλοιπο κομμάτι εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Σύνδεση με ένα τερματικό σταθμό στη Βαλτική
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο μικροσκόπιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται η μετατροπή των τμημάτων αυτών του αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από τη ρωσική Gazprom, σε μία σύνδεση για έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ακτή της Βαλτικής.
Διαβάστε επίσης Γερμανία: Η έλλειψη σε φυσικό αέριο φέρνει λουκέτα σε βιομηχανίες, απολύσεις και φτώχεια
Διαβάστε επίσης Για 2,5 μήνες επαρκούν οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας
Θέμα για δικηγόρους
Η Μόσχα δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ότι η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλοτριώσει τμήμα του αγωγού Nord Stream 2.
Ωστόσο, αν η Γερμανία προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα, αυτά θα αποτελούσαν κατά πρώτο λόγο θέμα για δικηγόρους, δήλωσε -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά







