Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας με Φινλανδία και Σουηδία

ΝΑΤΟ: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας με Φινλανδία και Σουηδία

Τι δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν μετά την κρίσιμη συνάντηση

Χωρίς κάποια πρόοδο ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση της Τουρκίας με αντιπροσωπείες της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σχετικά με το αίτημα ένταξη των δύο τελευταίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μετά τη συνάντηση, το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, διαμηνύοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής της Μαδρίτης δεν αποτελεί την τελευταία ευκαιρία προκειμένου να τα βρουν οι δύο πλευρές.

Επαναλαμβάνοντας τα περί ανησυχίας της Αγκυρας για την τρομοκρατία, ο Καλίν επεσήμανε ότι αναμένει από τη Σουηδία να λάβει άμεσα μέτρα σχετικά με τις δραστηριότητες του PKK και ότι και οι σουηδικές αρχές έκαναν δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Είναι απαράδεκτο οι τρομοκρατικές οργανώσεις να εμπλέκονται σε δραστηριότητες στην καρδιά της Ευρώπης. Ελπίζω να δουν ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία της έκφρασης.

» Τα βήματά μας θα εξαρτηθούν από τα συγκεκριμένα βήματα που θα ληφθούν από αυτές τις χώρες. Οι δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το PKK και η FETO στη Φινλανδία και τη Σουηδία, πρέπει να σταματήσουν. Η Σουηδία πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα».

Επίθεση στην Ελλάδα

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν… ξαναθυμήθηκε την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση της Αγκυρας να ενταχθούν Σουηδία και Νορβηγία στο ΝΑΤΟ. Εναν ισχυρισμό, μάλιστα, που είχε προβάλει προ ημερών και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα ασκούσε βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας επί 11 χρόνια. Η Μακεδονία έπρεπε να αλλάξει το όνομα της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση κάποιων βημάτων, η Ελλάδα είπε «ναι» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το να είσαι μέλος της συμμαχίας είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Σουηδία και η Φινλανδία να εγκαταλείψουν αυτή την πολιτική. Θα επανεξετάσουν κανόνες ασφαλείας και θα ψηφίσουν νέους νόμους. Όσο πιο γρήγορα κάνουν βήματα, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η διαδικασία. Θα το δούμε μαζί τις επόμενες μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο Καλίν.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε… εποικοδομητική τη συνάντηση των τριών αντιπροσωπειών, ενώ -για άλλη μια φορά- έκανε λόγο για θεμιτές ανησυχίες της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με την τρομοκρατία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έτσι θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας για τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ανυπομονώ να βρούμε έναν τρόπο προς τα εμπρός το συντομότερο δυνατό» τόνισε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024