Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος: Έρχεται κοινό εμβόλιο για γρίπη και κοροναϊό – Πιο μεταδοτική η Όμικρον 4 και 5

Βασιλακόπουλος: Έρχεται κοινό εμβόλιο για γρίπη και κοροναϊό – Πιο μεταδοτική η Όμικρον 4 και 5

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο στην αύξηση κρουσμάτων παίζει και το ότι μεγάλο μέρος των πολιτών δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς και την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

«Υπάρχει μια μικρή επιδημιολογική επιδείνωση, η οποία εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη, διότι ήρθησαν όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της επιδημίας. Άρα ήταν λογικό ότι θα υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων», επισήμανε ο καθηγητής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Αυτό συνδυάστηκε με το ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, επικρατούν τα στελέχη 4 και 5 τα οποία είναι λίγο πιο μεταδοτικά, υπολογίζουμε γύρω στο 10-15% πιο μεταδοτικά», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο στην αύξηση κρουσμάτων παίζει και το ότι μεγάλο μέρος των πολιτών δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

«Ακόμα και τώρα οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει τρία εμβόλια και είναι πάνω από τα 60, να πάνε να κάνουν την 4η αναμνηστική δόση να μην περιμένουν τον Οκτώβρη», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «το εμβόλιο πλέον δεν είναι το μόνο μας εργαλείο. Υπάρχει, για παράδειγμα, η θεραπεία με τα χάπια της Pfizer, το οποίο χάπι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό».

Τέλος, ανέφερε ότι «είναι σε φάση ανάπτυξης εμβόλιο, το οποίο θα είναι κοινό για τον κοροναϊό και για την γρίπη και υπάρχει ελπίδα να φτιαχτεί ένα τέτοιο εμβόλιο».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024