Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατολική Συρία: ΗΠΑ και Ρωσία ενισχύουν τις βάσεις τους μετά την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών

Ανατολική Συρία: ΗΠΑ και Ρωσία ενισχύουν τις βάσεις τους μετά την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις θέσεις τους στην ανατολική Συρία, όπως και η Ρωσία, μετά την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών για έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης στα ανατολικά και βόρεια της χώρας.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, οι οποίες ηγούνται του «Διεθνούς Συνασπισμού», εργάζονται για να εντείνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην ανατολική Συρία, χτίζοντας οχυρώσεις, επεκτείνοντας βάσεις και μεταφέροντας περισσότερες ενισχύσεις.

Ενίσχυσαν τη βάση τους

Σύμφωνα με την αραβόφωνη Shaam Times, οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής ενίσχυσαν τη βάση τους στην περιοχή της Χασάκα με σύγχρονο σύστημα ραντάρ, το οποίο εγκατέστησαν σε υποδομή που δημιούργησαν για αυτό τον σκοπό και έφτιαξαν σε κοντινή απόσταση μεγάλο αριθμό τεράστιων αποθηκών.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η προαναφερθείσα βάση είναι μια από τις πρώτες που δημιούργησαν οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής με την υποστήριξη των πολιτοφυλακών των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), πιστών τους στην πόλη Χασάκα, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες αποθήκες, κέντρο διοίκησης και ελικοδρόμιο για στρατιωτικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι αμερικανικές δυνάμεις επέκτειναν επίσης τη βάση (στην τοποθεσία των σιλό σιτηρών), η οποία περιλαμβάνει διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών, στην πόλη Ταλ Μπαϊντάρ, βόρεια της Χασάκα, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ4, συνδέοντάς την με το αρχηγείο ενός στρατοπέδου του συριακού στρατού, που χρησιμοποιείται από μαχητές των SDF. Υπάρχει, μάλιστα, ένα αρχηγείο για τις λεγόμενες κουρδικές δυνάμεις «αυτοάμυνας» σε περιοχή της πόλης.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι στη βάση (σιλό σιτηρών) έγινε ενίσχυση οχυρώσεων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και ανάπτυξη οχημάτων Humvee και σταθμών παρατήρησης.

Ασκηση με πραγματικά πυρά

Στο ίδιο πλαίσιο, τοπικές πηγές στην ύπαιθρο της Χασάκα επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του «Sputnik» στην ανατολική Συρία ότι οι ήχοι εκρήξεων, συγκρούσεων και υπερπτήσεων ακούστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης – Παρασκευής 16-17 Ιουνίου, κοντά στο κατοχικό αεροδρόμιο των ΗΠΑ στη βάση «Κασράκ» κοντά στην πόλη Ταλ Μπαϊντάρ βόρεια της Αλ-Χασάκα, ως αποτέλεσμα των ασκήσεων που διεξήγαγαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ με μαχητές των «SDF» με όπλα και πραγματικά πυρά.

Αυτές οι στρατιωτικές εξελίξεις από τον αμερικανικό στρατό έρχονται μέρες αφότου οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού και ο Συριακός Αραβικός Στρατός ενίσχυσαν τις θέσεις και τα στρατιωτικά τους στρατηγεία με στρατιωτικό εξοπλισμό, συστήματα αεράμυνας, στρατιωτικά τεθωρακισμένα και στρατιώτες στις περιοχές και την ύπαιθρο των επαρχιών Χασάκα, Ράκα και Χαλέπι, μετά την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών για έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης στην ανατολική και βόρεια Συρία.

Οπως σημειώνεται, οι αμερικανικές δυνάμεις σταθμεύουν σε μεγάλο αριθμό παράνομων στρατιωτικών βάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν αεροδρόμια και ελικόπτερα σε περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις «SDF» στην ανατολική Συρία, ειδικά στις επαρχίες Χασάκα και Ντέιρ εζ Ζορ, που είναι πλούσιες σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο καθώς και σε σιτάρι.

Πηγή: shaamtimes.net, echedoros-a.gr

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024