
Ιταλία: Καύσωνας μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η μεγάλη αυτή ζέστη πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον και την ερχόμενη Τετάρτη.
Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη, τις ώρες αυτές, με το τρίτο μεγάλο κύμα καύσωνα, από τις αρχές Μαΐου. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η μεγάλη αυτή ζέστη πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον και την ερχόμενη Τετάρτη, όταν η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς σε πόλεις όπως στην Μπολόνια και τη Φεράρα.
Στο Μιλάνο και τη Μάντοβα ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς και στους 36 στην Ρώμη, την Φλωρεντία, και την πόλη Τέρνι της κεντρικής Ιταλίας.
Το θερμότερο καλοκαίρι
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, πρόκειται για το θερμότερο καλοκαίρι, από το 2003 (όταν είχε σημειωθεί ιστορικό ρεκόρ) μέχρι σήμερα.
Στο Μιλάνο, όπου η θερμοκρασία άγγιξε ήδη τους 35 βαθμούς, λόγω της μεγάλης χρήσης κλιματιστικών άρχισαν να σημειώνονται διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλά μαγαζιά, δε, περιορίζουν όσο μπορούν τον εσωτερικό φωτισμό, για να μην αυξάνεται ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία.
Παράδοξα
Όπως μεταδίδει, τέλος, η δημόσια τηλεόραση της Rai, πρόκειται για ένα εντελώς ασυνήθιστο καλοκαίρι, αφού τις τελευταίες αυτές εβδομάδες, η Νάπολη «ψήνεται» σαφώς λιγότερο από το κάποτε, παραδοσιακά δροσερό Μιλάνο.
- Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία ο Δαλαμάγκας – Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας
- Χημικές αναλύσεις σε σκελετούς Αφρικανών αποκαλύπτουν τα μακριά πλοκάμια του δουλεμπορίου
- Ολλανδία: Σύγκρουση τραμ στη γέφυρα Erasmus στο Ρότερνταμ – 15 τραυματίες
- Σταύρος Γεωργίου: Στο μικροσκόπιο το DNA από τα νύχια του θύματος για τον εντοπισμό του δράστη
- Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΑΔ για την Πολεοδομία Ρόδου – Παρατυπίες, καθυστερήσεις και πιθανές ποινικές ευθύνες
- Τσιμίκας: «Ανυπομονούσα να επιστρέψω στη Λίβερπουλ – Να πετύχουμε τους στόχους μας» (vid)






