Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόωρες εκλογές: Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει αλλά δεν «στοιχηματίζει» σε εξάντληση τετραετίας

Πρόωρες εκλογές: Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει αλλά δεν «στοιχηματίζει» σε εξάντληση τετραετίας

Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, η δήλωση βόμβα βουλευτή της ΝΔ και το «δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω για τις εκλογές» του κυβερνητικού εκπροσώπου

Τη δική τους ιδιαίτερη δυναμική έχουν αποκτήσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών για το φθινόπωρο που ακόμα και οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας δεν φαντάζουν πλέον αρκετά πειστικές να θέσουν τέρμα στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται και αναπτύσσει μια δική του δυναμική.

Εκλογές το 2023 αλλά ας προετοιμάζεται ο κομματικός μηχανισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) στην Κύπρο τόνισε ότι «το 2023 θα είναι έτος εκλογών τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα» και «το στοίχημα θα είναι κοινό», ωστόσο οι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κύπρου της ΝΔ λίγη ώρα νωρίτερα, συνοδεύονταν από την προτροπή να είναι εκλογική εγρήγορση και προετοιμασία ο κομματικός μηχανισμός.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η ΝΔ εδώ στην Κύπρο είναι ισχυρή, ανανεωμένη και έτοιμη να δώσει τη μάχη στις επόμενες εκλογές, ώστε αυτοδύναμη να μην είναι η ΝΔ, αλλά αυτοδύναμη να είναι η Ελλάδα στις επόμενες εκλογές. Έχω πει πολλές φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όμως, μπαίνουμε πια στον τελευταίο χρόνο και ο κομματικός μηχανισμός λογικό είναι να προετοιμάζεται», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ Κύπρου.

Ο πρόεδρος μας διαψεύδει όμως εκτιμώ…

Μοιραία μέσα σε αυτό το κλίμα, οι παραμικροί αστερίσκοι εντείνουν τη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές και επί της ουσίας διαμορφώνουν προεκλογικό κλίμα. Πολλώ δε μάλλον που πλέον υπάρχει και η δήλωση βόμβα του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα που εκτίμησε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου.

«Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία» είπε ο γαλάζιος βουλευτής Θεσπρωτίας μιλώντας στο «Kontra 24».

Μάλιστα ο κ. Γιόγιακας δεν περιορίστηκε σε αυτό αλλά σχολίασε και τις διαψεύσεις του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές. «Ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του. Εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης Βουλευτής ΝΔ: Πάμε σε εκλογές 25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης Παράθυρο διαλόγου από Μητσοτάκη – Νέες απειλές από Ερντογάν: «Έχουμε τελειώσει. Να προσέχει από εδώ και πέρα»

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα για το χρόνο των εκλογών»

Ενδεικτικό του όλου κλίματος είναι και τα όσα διημείφθησαν σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ο οποίος δεν μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως ότι ήταν να ειπωθεί έχει ειπωθεί για τις εκλογές.

«Κύριε Εκπρόσωπε, παρά τις Πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει έντονο προεκλογικό άρωμα. Τι θα μπορούσε να οδηγήσει τον Πρωθυπουργό, να λάβει απόφαση για πρόωρες εκλογές;» ρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου και απάντησε:

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε ό,τι αφορά στη συζήτηση για το χρόνο των εκλογών. Νομίζω ότι έχουν ειπωθεί τα πάντα σε όλα τα επίπεδα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Οπότε, νομίζω ότι οποιαδήποτε συνέχιση αυτής της κουβέντας, δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και σοβαρό να προσθέσει» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς ξανά για τις πρόωρες εκλογές επανήλθε και επανέλαβε: «Δεν έχω να πω για το χρόνο των εκλογών τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουν ειπωθεί πολύ καθαρά όλο το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι ούτε τους πολίτες κάνουμε σοφότερους, ούτε έχουμε να δώσουμε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό και χαρακτηριστικό στην κουβέντα αυτή. Ό,τι είχε να ειπωθεί για τον χρόνο των εκλογών, έχει ειπωθεί».

«Δεν παίζω στοίχημα γενικώς»

Πρόσθεσε δε ότι «συνεχίζουμε τη δουλειά μας, προχωρούμε και αταλάντευτος στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συγκροτήσουμε και μετά τις επόμενες εκλογές μια Κυβέρνηση, όπως αυτή που συγκροτήσαμε το 2019. Μια Κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει σταθερότητα, αποτελεσματική διακυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση, η οποία θα εγγυάται μια αυτοδύναμη και ανοδική πορεία της χώρας, όπως έγινε και από το 2019 και μετά.

Στο δημοσιογραφικό σχόλιο δε ότι «άρα, θα στοιχηματίζατε, δηλαδή, ότι θα γίνουν στο τέλος της θητείας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Λέω ότι δεν έχω να πω για τις εκλογές τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουν ειπωθεί. Και δεύτερον, δεν παίζω στοίχημα, γενικώς».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024