Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Παναγιωτόπουλος, για τη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας των μελών του ΝΑΤΟ – Οι διμερείς επαφές

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού έκανε τεστ και βγήκε αρνητικός από covid, θα βρίσκεται από το πρωί στις Βρυξέλλες.

Η συμμετοχή του στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ κρίνεται λόγω των τουρκικών απειλών και προκλήσεων, καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία, απαραίτητη, αφού ο υπουργός Άμυνας θα παρουσιάσει με σαφήνεια τις θέσεις της χώρας μας.

Οι διμερείς επαφές

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διμερείς επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πρώτη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί (έχει αντικαταστήσει την Φλοράνς Παρλί) μια συνάντηση με την οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί ο στρατηγικός χαρακτήρας της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Εν συνεχεία η συνάντησή του με τον Πολωνό ομόλογό του με τον οποίον θα συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και το αίτημα που προωθεί η Πολωνία (και συμφωνεί μεταξύ άλλων και η Ελλάδα) να εξαιρεθούν οι αμυντικές δαπάνες από τα δημοσιονομικά κεφάλαια των χωρών.

Η τρίτη συνάντηση που επίσης συγκεντρώνει ενδιαφέρον θα είναι με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ.

Κωδικός «Ψυχραιμία»

Στην Αθήνα αντιμετωπίζουν τις τουρκικές απειλές με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να δώσουν συνέχεια στις ρητορικές επίθεση που επιχειρεί η Τουρκία προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως δεν θα δίνεται απάντηση σε κάθε πρόκληση και σε κάθε ψεύτικη- προπαγανδιστική επίθεση των Τούρκων.

Για παράδειγμα αυτό που έλεγε προχθές ο Χουλουσί Ακάρ στην διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη ότι δήθεν ελληνικά μαχητικά παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι ο παραβιάσεις είναι καταγεγραμμένες στα ραντάρ, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι εάν θέλουν οι Τούρκοι να παρουσιάσουν τέτοιες fake digital απεικονίσεις μπορεί να το κάνουν, αφού δικά τους είναι τα ραντάρ και παρουσιάζουν ότι θέλουν ή ότι τους συμφέρει για να δικαιολογήσουν με ψεύτικα στοιχεία τα αδικαιολόγητα. Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024