Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Μέχρι το 2028 θα πρέπει να είναι έτοιμα – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – άλλα 83 F-16 που θα έχουν αναβαθμιστεί από «Block 52+» και Block 52+ advanced» σε «Block 70V». Θα έχουν γίνει δηλαδή επιπέδου «Viper» που στα Αγγλικά σημαίνει «οχιά».
Τα αναβαθμισμένα F-16 μαζί με τα υπερσύγχρονα Rafale, αλλάζουν εντελώς τις ισορροπίες στο Αιγαίο τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία παραμένει αποκλεισμένη από το πρόγραμμα των F-35 και τη στιγμή κατά την οποία μάλιστα – όπως λένε αναλυτές – ήδη η Τουρκική πολεμική αεροπορία αρχίζει να έχει και προβλήματα με ανταλλακτικά.
Οι 2 πρώτες «οχιές» λοιπόν είναι έτοιμες και από αύριο θα πετούν στο Αιγαίο. Μέχρι το τέλος του χρόνου γίνεται προσπάθεια τα μαχητικά που θα μπουν σε υπηρεσία να φτάσουν τα 8.
Τα χαρακτηριστικά
Τα F-16 Viper με τα προηγούμενα μοντέλα των F-16 που είχε η χώρα μας στο οπλοστάσιο της, είναι ουσιαστικά δυο διαφορετικά αεροσκάφη. Οι «οχιές» έχουν επιπλέον δυνατότητες σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, τόσο από άποψη ραντάρ, υπολογιστή μάχης κ.α, όσο και από τα όπλα που μπορεί να φέρουν.
Το Viper έχει το νέο ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA το οποίο μαζί με τα νέα οπλικά συστήματα αλλά και το σύστημα ζεύξης δεδομένων LINK 16, δημιουργεί την απόλυτη υπεροχή απέναντι στην αεροπορία της Τουρκίας.
Μετά την αναβάθμιση το F-16V θα έχει αυτόνομη στόχευση σε κάθε περιβάλλον, θα έχει ευρεία απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας με χάρτες BIG SAR, θα έχει καλύτερο και πιο γρήγορο εντοπισμό στόχων, θα μπορεί να «κλειδώνει» μικρότερους στόχους, θα μπορεί να «κλειδώνει» πολλούς στόχους κάθε φορά και τέλος θα έχει ισχυρή ηλεκτρονική προστασία.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου