Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: Ευχάριστη έκπληξη στο χορτάρι αλλά και πολύ... σκοτάδι στις εξέδρες

Ουγγαρία: Ευχάριστη έκπληξη στο χορτάρι αλλά και πολύ… σκοτάδι στις εξέδρες

Η Ουγγαρία είναι η ευχάριστη έκπληξη του Nations League όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί το εξωαγωνιστικό κρύβει πολύ… σκοτάδι.

Κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση κρύβει και μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι κάτι σαν… άγραφος κανόνας. Μια -θεωρητικά- μικρή ομάδα να εμφανίζεται ανώτερη των προσδοκιών και να αφήνει… άγαλμα τους «μεγάλους».

Για παράδειγμα, η Αγγλία δεν μπορεί να μην έμεινε «παγωτό» μετά το χθεσινό διασυρμό που γνώρισε μέσα στο Γουλβερχάμπτον. Η Ουγγαρία μετά την 4άρα που της έριξε τη γύρισε 94 χρόνια πίσω, καθώς από τον Μάρτιο του 1928 είχε να χάσει με διαφορά τεσσάρων τερμάτων στην έδρα της (Αγγλία – Σκωτία 1-5).

Η Ουγγαρία λοιπόν είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Nations League. Όχι όμως μόνο λόγω του χθεσινού θριάμβου στο «Μολινό», που μετέτρεψε τα «τρία λιοντάρια» σε… τρία κουτάβια. Αλλά για τη συνολική της πορεία μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Σε έναν όμιλο (3ος, League A) με Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή μετά από τέσσερις αναμετρήσεις. Πως; Νικώντας την Αγγλία μέσα-έξω, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Γερμανία στη Βουδαπέστη και μετρώντας μόλις μια ήττα, εκτός έδρας από τους Ιταλούς.

Έτσι λοιπόν, οι Ούγγροι στον πιο… τρομακτικό όμιλο της διοργάνωσης, όπου η πλειονότητα τους θεωρούσε «τελειωμένους», έχουν καταφέρει κάτι το αξιοθαύμαστο, όντας στην κορυφή, μόλις δύο ματς πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Προφανώς η ομάδα του Μάρκο Ρόσι έχει κερδίσει το χειροκρότημα όλης της Ευρώπης. Και ανεξάρτητα με το αν θα καταφέρει τελικά να κατακτήσει την πρώτη θέση, το αξίζει. Δεν είναι κρίμα όμως όλη αυτή η σπουδαία δουλειά να αμαυρώνεται;

Είναι, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Ουγγαρίας. Γιατί μπορεί στο αγωνιστικό κομμάτι να τα πηγαίνει κάτι παραπάνω από περίφημα, όμως όσον αφορά το εξωαγωνιστικό… πολύ σκοτάδι.

Ας γυρίσουμε ελάχιστα τον χρόνο πίσω, 10 μέρες πριν, όταν η Ουγγαρία υποδέχθηκε την Αγγλία για το Nations League, σε ένα παιχνίδι που έγινε με 30.000 παιδιά μέχρι και 14 ετών. Τι είδαμε εκείνο το βράδυ πέρα από μια ακόμη ήττα των Άγγλων από τους Ούγγρους;

Κάτι το πρωτόγνωρο. 30.000 πιτσιρίκια να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της Αγγλίας την ώρα που γονάτισαν στο πλαίσιο του «Black Lives Matter», δείχνοντας ότι διαφωνούν με το μήνυμα κατά του ρατσισμού, που στέλνουν σε κάθε ματς οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η κερκίδα είχε γεμίσει με παιδιά στον εν λόγω αγώνα, γιατί η Ουγγαρία είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών λόγω ρατσιστικών επιθέσεων (!) των οπαδών της προς αντιπάλους, όμως η ομοσπονδία κατάφερε να εξασφαλίσει ότι θα επιτραπεί η είσοδος σε 30.000 παιδιά μέχρι και 14 ετών.

Και τελικά αυτά τα 30.000 παιδιά αποδοκίμασαν τους παίκτες της Αγγλίας την ώρα που γονάτισαν, δείχνοντας ότι μάλλον δεν διαφέρουν και πολύ από τους μεγαλύτερους σε ηλικία οπαδούς που είχαν τιμωρηθεί από την UEFA.

Αυτό το τραγικό συμβάν αποτελεί τον… λεκέ της εξαιρετικής φετινής παρουσίας της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας στο Nations League. Μιας ομάδας που οι παίκτες της αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά οι οπαδοί της ακριβώς το αντίθετο…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024