Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ο Μελανσόν κερδίζει τις ψήφους στον α' γύρο και ο Μακρόν τις έδρες στον β' γύρο

Γαλλία: Ο Μελανσόν κερδίζει τις ψήφους στον α’ γύρο και ο Μακρόν τις έδρες στον β’ γύρο

Ακόμη και αυτοδυναμία δίνουν στον Μακρόν οι δημοσκοπήσεις για τον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, παρότι ο Μελανσόν προβλέπεται να κερδίσει σε ψήφους στον α' γύρο.

Τα περισσότερα δημοσκοπικά ινστιτούτα και τηλεοπτικοί σταθμοί της Γαλλίας εμφανίζουν την Λαϊκή Ενωση του Μελανσόν να έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία (φωτογραφία του Reuters, επάνω, Eric Gaillard), αλλά με διαφορά μικρότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας από την παράταξη Μακρόν.

Ψήφοι και έδρες

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, η παράταξη του Μακρόν έρχεται σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες πρώτη, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει πάνω από 289 έδρες.

Η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και η παράταξη του Ζαν Λικ Μελανσόν εμφανίζονται με ποσοστό 25,2% να αγωνίζονται ποια θα βγει πρώτη με διαφορά στήθους στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, είχε μεταδώσει νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός France2.

Τρίτη η Λεπέν

Στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 18,9%, ενώ την τέταρτη θέση φέρεται να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13,7%.

Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, σε έδρες η παράταξη Μακρόν εμφανίζεται πρώτη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα έχει την πλειοψηφία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024