Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ελαφρώς μειωμένη η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές σε σχέση με το 2017

Γαλλία: Ελαφρώς μειωμένη η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές σε σχέση με το 2017

Περίπου 48,7 εκατομμύρια πολίτες είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι

Ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 18% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στη Γαλλία.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ποσοστό 18,43% των ψηφοφόρων έλαβαν μέρος στις εκλογές μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα, με το ποσοστό αυτό, να είναι μικρότερο κατά 0,8% από το ποσοστό των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα, κατά τις βουλευτές εκλογές πριν από πέντε χρόνια.

Μέχρι τις οχτώ το βράδυ οι κάλπες

Περίπου 48,7 εκατομμύρια πολίτες είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 20:00 τοπική ώρα.

Στον σημερινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ο ένας στους δυο Γάλλους που εκτιμάται ότι θα πάει να ψηφίσει (η αποχή προβλέπεται πάνω από το 50%) θα κληθεί να επιλέξει ποιου κόμματος τον υποψήφιο ψηφίζει.

Πότε εκλέγεται κάποιος βουλευτής

Αν ένας υποψήφιος υπερβεί στον σημερινό πρώτο γύρο το 50% των ψήφων εκλέγεται βουλευτής. Αν όχι, στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής έχουν το δικαίωμα να κατέλθουν οι δυο πρώτοι σε ψήφους, αλλά και όσοι καταφέρουν να υπερβούν το 12,5% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Στον δεύτερο γύρο, βουλευτής εκλέγεται ο πρώτος σε ψήφους. Στην πράξη όλα αυτά σημαίνουν ότι στη μεγάλη πλειονότητα των εκλογικών περιφερειών θα κονταροχτυπηθούν, με βάση τις δημοσκοπήσεις, ένας υποψήφιος προσκείμενος στον Μακρόν και ένας υποψήφιος προσκείμενος στον Μελανσόν, αφού με την αποχή να εκτιμάται στο 50% είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξουν πολλές εκλογικές περιφέρειες όπου θα περάσει και τρίτος υποψήφιος στον δεύτερο γύρο. Σημαίνει επίσης ότι, με βάση τις προβλέψεις, για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Γαλλίας δεν θα υπάρχει στο δεύτερο γύρο σημαντικός αριθμός υποψηφίων που να αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024