Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι στρέιτ υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων

Οι στρέιτ υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων

Η συμμετοχή στο Athens Pride είναι μια επιβεβαίωση ότι θέλουμε να ζούμε όλοι μαζί σε έναν κόσμο με ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς να παραχωρούμε σπιθαμή αυτών των κατακτήσεων στον εχθρό.

Πολλές φορές έχω μιλήσει με φίλους στρέιτ που έρχονται στο Athens Pride, για να μάθω τί είναι αυτό που τους κινητοποιεί. Και μάλιστα από τα πρώτα Athens Pride, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι απαντήσεις κατέτειναν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: όσο απλώνεται η ελευθερία του άλλου, τόσο μεγαλώνει και η δίκη μου ελευθερία, ενώ μπορεί να μην ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Αυτό ακούγεται αρχικά παράδοξο, οπότε θέλει ανάλυση.

Ένας φίλος μου στρέιτ μου έλεγε ότι τον ενδιαφέρει τα παιδιά που θα έκανε, αν ήταν ΛΟΑΤΚΙ+ να μπορούν να μεγαλώσουν σε ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις για αυτά. Ένας τέτοιος κόσμος που είναι πιο συμπεριληπτικός για τα παιδιά του είναι και πιο ελεύθερος και για τον ίδιο που δεν θα χρειαστεί να πολεμήσει κι αυτός ως γονέας για τα αυτονόητα.

Αυτό το ωφελιμιστικό επιχείρημα είναι πολύ ουσιαστικό και παράγει αλληλεγγύη. Τον κινητοποιεί να συμμετέχει στο πράιντ, χωρίς να είναι ο ίδιος ΛΟΑΤΚΙ+.

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι όμως: τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα είναι μια νέα γενιά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαζί με άλλα δικαιώματα σεξουαλικής ελευθερίας αλλά και γενικότερες αντιλήψεις για μια ανοιχτή κοινωνία.

Υποστηρίζοντας τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα στηρίζεις και το γενικότερο σύνολο αιτημάτων για ευρύτερες ελευθερίες, όπως αυτά διαμορφώνονται στον σύγχρονο κόσμο.

Ζούμε σε μια εποχή που ξεκινά πάλι η συζήτηση για την αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών και κατά πόσον όντως πρέπει να έχουν δικαίωμα στην άμβλωση!

Μιλάμε πάλι για το αδιανόητο, κατά πόσον επιτρέπεται το σεξ χωρίς συναίνεση!

Ζούμε στην εποχή που συζητάμε για την αποδέσμευση του κοσμικού κράτους από την θρησκευτική καταδυνάστευση.

Νέα αιτήματα όπως το δικαίωμα στην ευθανασία βρίσκονται στην ημερήσια συζήτηση. Παράλληλα, κίνδυνοι εναντίον των υφιστάμενων ελευθεριών παρατηρούνται παντού όσο διευρύνεται ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας καθεστώτων με δυσανεξία στα ατομικά δικαιώματα.

Πέρα λοιπόν από το ωφελιμιστικό επιχείρημα, υπάρχει και μια θέση αρχής: η στράτευση με την ελευθερία και την εμβάθυνσης της.

Η συμμετοχή στο Athens Pride είναι μια επιβεβαίωση ότι θέλουμε να ζούμε όλοι μαζί σε έναν κόσμο με ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς να παραχωρούμε σπιθαμή αυτών των κατακτήσεων στον εχθρό. Ε, αυτή η συμβολική επιβεβαίωση με τη συμμετοχή δεν αφορά πολίτες συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Αφορά όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια δημόσια συνάθροιση για την ελευθερία και την ισότητα που «καταγράφει» κάθε χρόνο και περισσότερες δυνάμεις και αντιτείνεται σε όσους επιβουλεύονται και τις δύο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024