Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε δίκη από τις αρχές του Ντονμπάς νοτιοκορεάτης αιχμάλωτος μισθοφόρος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε δίκη από τις αρχές του Ντονμπάς νοτιοκορεάτης αιχμάλωτος μισθοφόρος

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός μισθοφόροι

Ένας Νοτιοκορεάτης μισθοφόρος του Ουκρανικού στρατού, που ήταν αιχμάλωτος θα οδηγηθεί σε δίκη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται την αξιωματούχο των φιλορωσικών δυνάμεων Ναταλία Νικονόροβα.

«Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας» μετέδωσε σήμερα το Interfax επικαλούμενο την Νικονόροβα και αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Νικονόροβα, δεν αποκάλυψε το όνομα του μισθοφόρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός μισθοφόροι του στρατού του Κιέβου, που αιχμαλωτίστηκαν στην Ανατολική Ουκρανία από τις αρχές του Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Προσπάθειες για να σωθούν οι τρεις ξένοι μαχητές που καταδικάστηκαν σε θάνατο, από τις αρχές του Ντονμπάς

Ερωτηθείς χτες ο Σεργκέι Λαβρόφ για την καταδίκη σε θάνατο των τριών μισθοφόρων ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή οι δίκες στις οποίες αναφέρεστε διεξάγονται με βάση τη νομοθεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διότι τα εν λόγω εγκλήματα διαπράχθηκαν στο έδαφός της».

Οι δύο Βρετανοί, ο Έϊντεν Άσλιν και ο Σον Πίνερ, όπως και ο Μαροκινός Σααντούν Μπραχίμ κρίθηκαν ένοχοι για «μισθοφορικές δραστηριότητες και για τη διάπραξη ενεργειών που είχαν στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης» στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Το Κίεβο τόνισε χθες ότι το δικαστήριο αυτό δεν έχει καμία δικαιοδοσία, όπως και ότι οι τρεις μαχητές ήταν μέλη του ουκρανικού στρατού και κατά συνέπεια προστατεύονται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Οι δύο Βρετανοί, ηλικίας 28 και 48 ετών, παραδόθηκαν στον ρωσικό στρατό έπειτα από εβδομάδες που πολεμούσαν στη Μαριούπολη.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024