Επεισόδιο στη Μυτιλήνη: Σκάφος ύψωσε μέσα στο λιμάνι τη σημαία του Κεμάλ – Παρέμβαση του Λιμενικού
Αμεσα παρενέβη το Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης, ζητώντας από το πλήρωμα σκάφους που είχε δέσει στο λιμάνι, να κατεβάσει τη σημαία με τον Κεμάλ από τον ιστό του.
Σημαία με τον Κεμάλ ύψωσε το απόγευμα της Δευτέρας ιστιοφόρο σκάφος που ελλιμενιζόταν στη Μυτιλήνη.
Αμεση παρέμβαση
Αμεσα παρενέβη το Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης και στελέχη του ζήτησαν από το πλήρωμα του σκάφους να κατεβάσει τη σημαία, η οποία δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας.
Το πλήρωμα συμμορφώθηκε και στο σκάφος παρέμεινε μόνο μια ελληνική σημαία όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
«Ενα μεγάλο μπράβο»
Σε ανάρτησή του στο Facebook (απ’ όπου και οι φωτογραφίες), ο Νίκος Ταλλάς, πρόεδρος του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης) σημείωσε:
«Ένα μεγάλο μπράβο στο Λιμενικό Μυτιλήνης που τα μάτια του είναι ανοιχτά σε θάλασσα αλλά και σε στεριά. Τουρκικό τουριστικό σκάφος που ελλιμενιζεται στο λιμάνι της Μυτιληνης ύψωσε σε ιστίο του σε σημαία τον Κεμάλ. Αμέσως επενεβη και μπράβο του το λιμεναρχείο και κατέβηκε η σημαία με τη φωτό του Κεμάλ η οποία δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοϊας. Και πάλι μπράβο στα παιδιά του λιμενικού που δεν τους ξεφεύγει τίποτα».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας