Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποσειδώνια 2022: Διεθνείς συναντήσεις που αντανακλούν το κύρος της ελληνικής ναυτιλίας

Ποσειδώνια 2022: Διεθνείς συναντήσεις που αντανακλούν το κύρος της ελληνικής ναυτιλίας

Συναντήσεις της κας Τραυλού και του προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων

Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες άλλων χωρών αλλά και επικεφαλής φορέων της διεθνούς ναυτιλίας έχει τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2022», η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ. Οι συναντήσεις αντανακλούν το αυξημένο κύρος της Ένωσης ως συλλογικού εκπροσώπου της μεγαλύτερης ναυτιλίας του πλανήτη, της ελληνικής ναυτιλίας.

Ειδικότερα η κα. Τραυλού και το προεδρείο της ΕΕΕ  υποδέχθηκαν χθες στα γραφεία της Ένωσης, τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Έργων της Μάλτας, Δρ. Aaron Farrugia, ο οποίος είναι αρμόδιος για το μεγαλύτερο νηολόγιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ένωσης Μαλτέζων Εφοπλιστών, κα Μαρίλυ Φραγκίστα.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν το πακέτο “Fit for 55” αποτέλεσαν το κύριο θέμα της συζήτησης, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την κοινή τους προσέγγιση στην ανάγκη προώθησης της απεξάρτησης του κλάδου από τον άνθρακα, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Επίσης η κα. Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ, υποδέχθηκαν χθες στα γραφεία της Ένωσης, τον Πρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κο Θέμη Παπαδόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο κο Φίλιππο Φιλή και νυν Πρόεδρο της ECSA. Αμφότεροι τόνισαν την άριστη συνεργασία τους σε θέματα σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ για τη ναυτιλία κι επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων.

Ακόμη η κα. Τραυλού και το Προεδρείο της ΕΕΕ, υποδέχθηκαν χθες  στα γραφεία της Ένωσης, τον Πρόεδρο της INTERTANKO, της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Ιδιοκτητών Δεξαμενόπλοιων, κο Paolo D’ Amico, μαζί με ανώτατα στελέχη του οργανισμού. Με το ένα τέταρτο του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων να ανήκει σε Έλληνες εφοπλιστές, η Πρόεδρος της ΕΕΕ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της INTERTANKO για τη συνεισφορά τους στην προώθηση των προτάσεων της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας στον IMO, ιδιαίτερα σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τέλος, η Πρόεδρος, κα Μελίνα Τραυλού και το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υποδέχθηκαν στα γραφεία της Ένωσης, τον κo Robert Courts MP, αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης του ΗΒ στη χώρα μας κος Matthew Lodge. Οι δύο πλευρές επιβεβαιώνοντας τους ιστορικούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με το Ηνωμένο Βασίλειο, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους, ιδιαίτερα ενόψει των παγκόσμιων συζητήσεων για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024