Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε 23 υποδομές στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού

Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε 23 υποδομές στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού θα ελεγχθούν ως προς αντισεισμική τους επάρκεια και από τα πορίσματα θα εκτιμηθεί αν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ξεκινάει ένα πρόγραμμα με στόχο την αντισεισμική θωράκιση κρίσιμων υποδομών της πόλης και συνακόλουθα την προστασία των πολιτών, που περιλαμβάνει τρεις δράσεις:


Η πρώτη δράση αφορά την εκπόνηση προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου σε  είκοσι τρεις (23) υποδομές. Ο έλεγχος αφορά κυρίως σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα πορίσματα θα υποβληθούν στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας προκειμένου να εκτιμηθεί εάν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος ή ακόμη και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.


Η δεύτερη δράση αφορά εργασίες στατικής ενίσχυσης του 1ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού. Στόχος του έργου είναι η επίτευξη της στατικής ακαμψίας και η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Επίσης, με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας του κτιρίου προβλέπεται η τοποθέτηση ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. O Παιδικός Σταθμός θα παραμείνει κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως την ολοκλήρωση των εργασιών και τα παιδιά θα απορροφηθούν σε άλλους Σταθμούς του Δήμου.


Η τρίτη δράση αφορά την στατική ενίσχυση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Παπάγου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες σεισμικής θωράκισης σύμφωνα με τους νεότερους κανονισμούς σκυροδέματος. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενίσχυση της οροφής του κτιρίου.

Το σύνολο των έργων έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΊΤΣΗΣ» με τη χρηματοδότηση του  να ανέρχεται στο ποσόν των 638.401,85 €.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024