Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τρεις μαγικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα και όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις στο σπίτι

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τρεις μαγικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα και όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις στο σπίτι

Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού είναι γεγονός. Ώρα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου.

Τι περιλαμβάνει το σωστό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος; Σίγουρα θάλασσα. Καλοκαιρινούς μεζέδες. Και, φυσικά, μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι άφησες πίσω σου την πόλη, χωρίς να χρειάζεται να διασχίσεις τη μισή χώρα για να τα βρεις.

Ευτυχώς, αν ζεις στην Αθήνα, οι κοντινοί παράδεισοι είναι αμέτρητοι – και υπάρχει ένας για κάθε γούστο. Ακολουθούν οι δικοί μας αγαπημένοι που – ποιος ξέρει – μπορεί να γίνουν και δικοί σου.

Κι επειδή κάτι μας λέει ότι αν δεν έχεις επιλέξει ακόμη προορισμό, σίγουρα δεν θα αποδειχθείς βιαστικός και στις προετοιμασίες του ταξιδιού σου, αποφασίσαμε να σου θυμίσουμε εμείς τα πράγματα που δεν πρέπει να αφήσεις στην Αθήνα. Δε θα δυσκολευτείς να τα συγκεντρώσεις: θα τα βρεις όλα στην τεράστια λίστα του shopflix.gr σε είδη ταξιδιού και τεχνολογίας, σε συμφέρουσες τιμές. Και χάρη στην αποκλειστική πλατφόρμα της πλατφόρμας με την Courier Center, θα έχουν φτάσει στην πόρτα σου πριν την ημέρα της επιβίβασης.

Εύβοια, η κατάλληλη για όλους

Μια ανάσα από την Αθήνα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μπορεί να μας προσφέρει ό,τι κι αν σκεφτούμε ότι θέλουμε από το τριήμερό μας. Από τη μια άκρη της Εύβοιας μέχρι την άλλη, το τοπίο αλλάζει ασταμάτητα, και είναι σπαρμένο με φυσικό πλούτο, αρχαιολογικά ευρήματα και γραφικά χωριά. Φέτος, έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους να επισκεφθούμε τον αιώνιο καλοκαιρινό μας προορισμό, για να τον βοηθήσουμε να ξαναβρεί πιο γρήγορα τον εαυτό του.

Ναύπλιο, το αρχοντικό

Κοσμοπολίτικη και κομψή, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας θα καταλαμβάνει πάντα μια από τις πρώτες θέσεις στις λίστες των κοντινών προορισμών. Σε περίπτωση που την επιλέξεις, μην περιοριστείς στους περιπάτους στα πετρόχτιστα καλντερίμια και στο ανέβασμα στο Παλαμήδι. Σε απόσταση αναπνοής θα βρεις αμμώδεις παραλίες με τιρκουάζ νερά και, γενικότερα, συναρπαστική φύση.

Αγκίστρι, το παρεΐστικο

Μην παρεξηγηθούμε. Στο καταπράσινο νησάκι των 14 τ.χλμ. τα ρομαντικά spots είναι υπεραρκετά για απόδραση με το έτερον ήμισυ. Όμως το Αγκίστρι, με την παράδοσή του στο (απαγορευμένο) ελεύθερο κάμπινγκ, τις γενναιόδωρες σκιές των τεράστιων πεύκων του, τις μαγευτικές παραλίες και τα νόστιμα ταβερνάκια, τερμάτιζε πάντα ψηλά στις προτιμήσεις κάθε αθηναϊκής παρέας. Καιρός να το τιμήσει και η δική σου.

Αισθάνεσαι έτοιμος; Βεβαιώσου ότι είσαι.

Διάλεξες το πού, ήξερες από πριν το πότε, τώρα το μόνο που μένει είναι να πακετάρεις. Όσο και να βαριέσαι, δεν πρέπει να το αφήσεις για τελευταία στιγμή, ώστε αν διαπιστώσεις ότι σου λείπει κάτι σημαντικό, να προλάβεις να το προμηθευτείς. Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε ορισμένα από τα πράγματα που δεν θες να καταλήξεις να αγοράζεις από το νησί.

Αποσκευές

Σε τι κατάσταση είναι το βαλιτσάκι ή το σακβουαγιάζ σου; Αν υποπτεύεσαι ότι ετοιμάζεται να παραδώσει πνεύμα, είναι προτιμότερο να το απαλλάξεις μια ώρα αρχύτερα από τις υποχρεώσεις του, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στη διάρκεια των μετακινήσεών σου. Δεν ξέρεις με τι θα το αντικαταστήσεις; Σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από τον προορισμό που επέλεξες.

Για παράδειγμα, στην Εύβοια θα σε βολέψει η βαλίτσα καμπίνας Ultra Soft Expandable της BG Berlin, που είναι πανάλαφρη (τρία κιλά), ενώ είναι σε θέση να χωρέσει 32 λίτρα και επεκτείνεται για ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Θα τη μεταφέρεις με άνεση ακόμη και στην πιο απότομη ανηφόρα – και θα έρθει μαζί σου και στο επόμενο αεροπορικό σου ταξίδι.

Αγόρασέ τη από 64,35€.

Αντιθέτως, σε περίπτωση που προτιμήσεις το Ναύπλιο και τα γραφικά καλντερίμια του, τα ροδάκια θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσουν. Αυτό που χρειάζεσαι, είναι μια ευρύχωρη τσάντα ταξιδιού, με ιμάντα που θα σου επιτρέπει να την κρεμάς στον ώμο για μεγαλύτερη άνεση. Η παραπάνω επιλογή της Loqi είναι η αγαπημένη μας – σε μεγάλο βαθμό επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δυο όψεις, δίνοντας μια ακόμη stylish νότα στο look των διακοπών.

Αγόρασέ τη από 19,99€.

Σε περίπτωση που δεν θέλεις να απαρνηθείς τα ροδάκια, πάντως, υπάρχουν και μέσες λύσεις. Εξαιρετική περίπτωση είναι το σακβουαγιάζ με ροδάκια της Active Sport, με τους πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και το πρακτικό χερούλι. Μπορεί να χωρέσει έως 46 λίτρα – ενώ φέρει και μια εξωτερική τσέπη για ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Αγόρασέ το από 28,95€.

Διάλεξες το Αγκίστρι; Δεν σε ξεχάσαμε. Πιστεύουμε, όμως, ότι το χαλαρό κλίμα του νησιού δεν θέλει ούτε βαλίτσα, ούτε σακβουαγιάζ, αλλά απλώς ένα σακίδιο που να χωρά ίσα-ίσα το μαγιό σου, δυο μπλούζες κι ένα μακρύ παντελόνι για τη βραδινή ψύχρα. Η τσάντα πλάτης της BG Berlin, είναι όλα όσα θα χρειαστείς και περισσότερα, αφού με πολύ απλές κινήσεις μετατρέπεται σε τσάντα «ταχυδρόμου», για να έχεις μαζί σου μόνο τα απαραίτητα, όταν βγείτε για πεζοπορία.

Αγόρασέ τη από 29€.

Νιώσε το ρυθμό

Τρεις μέρες χωρίς μουσική, είναι τρεις μέρες αναξιοποίητες. Άλλωστε, πλέον μπορείς να βρεις ασύρματα ηχεία Bluetooth εξαιρετικής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές, ικανά να σε ακολουθήσουν όπου κι αν πας.

Εμείς ξεχωρίσαμε το παντοδύναμο Charge 4 της JBL, που θα σου δώσει ήχο πλήρους φάσματος και μπάσα που θα σε ξαφνιάσουν, χάρη στα δυο subwoofer που διαθέτει. Εκτός από ανθεκτικό, είναι και αδιάβροχο, με πιστοποίηση IPX7, για να μην ανησυχείς για τυχόν ατυχήματα. Στο shopflix.gr θα το βρεις σε τέσσερα μοναδικά χρώματα (Yellow Gold, Sand, Κόκκινο και Ροζ) για να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει.

Αγόρασέ το από 119€.

Αν ψάχνεις κάτι ακόμη πιο φορητό (κι όμως, γίνεται!) συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Nanobeat της Elari. Με full range ήχο και έως 10 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής, το ασύρματο ηχείο μπορεί να χωρέσει άνετα ακόμη και στο τσαντάκι μέσης σου, για το παίρνεις μαζί σου κυριολεκτικά παντού.

Αγόρασέ το από 11€.

Πάρε τα μέτρα σου

Όχι, το περσινό σου αντηλιακό μάλλον δεν μπορεί να σε προστατεύσει πια. Και είναι κρίμα να ξεκινήσεις τα μπάνια με ηλιακά εγκαύματα – ή να καταλήξεις να προμηθεύεσαι καινούργιο στις (πάντα πιο τσιμπημένες) τιμές των τουριστικών περιοχών. Ιδίως από τη στιγμή που στο shopflix.gr σε περιμένει μια τεράστια ποικιλία από αντηλιακά για όλη την οικογένεια και λάδια μαυρίσματος σε δυνατές προσφορές.

Βρες το δικό σου.

Διακοπές, παιχνιδάκι

Τώρα που το διαβάζεις ίσως μοιάζει περιττό, όμως αν μας ακούσεις δεν θα το μετανιώσεις. Μην παραλείψεις να βάλεις στη βαλίτσα σου και ένα επιτραπέζιο, που αρκεί από μόνο του για να κάνει το τριήμερό σου ακόμη πιο fun. Το ιδανικό παιχνίδι δεν έχει πολλά-πολλά (π.χ. αποτελείται μόνο από κάρτες), κλείνει καλά – όπως το τάβλι – και μπορείτε να το παίξετε όλοι ταυτόχρονα.

Βρες το δικό σου.

Το μόνο που μένει, είναι να τακτοποιήσεις τα εισιτήρια (αν απαιτούνται) και τη διαμονή σου. Το shopflix.gr θα αναλάβει τα υπόλοιπα – και χάρη στην αποκλειστική του συνεργασία με την Courier Center, θα παραδώσει το σύνολο της παραγγελίας σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης, για να μη χρειαστεί να ανησυχήσεις για τίποτα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024