Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θα πάει μακριά η βαλίτσα: 4+1 tips και ιδέες για να οργανώσεις άψογα αποσκευές και διακοπές

Θα πάει μακριά η βαλίτσα: 4+1 tips και ιδέες για να οργανώσεις άψογα αποσκευές και διακοπές

Φέτος δεν θα ξεχάσεις τίποτα στο σπίτι – και δεν θα μετανιώσεις για τίποτα από όσα θα πάρεις μαζί σου

Ούτε η επιλογή του προορισμού, ούτε το κλείσιμο του δωματίου. Ο μεγαλύτερος «άθλος» των διακοπών είναι πάντα η προετοιμασία των αποσκευών σου. Ένας άθλος που μπορεί εύκολα να γίνει παιχνιδάκι, αν αρχίσεις να σκέφτεσαι… στρατηγικά όταν ετοιμάζεις τα πράγματά σου – αλλά και αν έχεις στα χέρια σου τα κατάλληλα εργαλεία.

Συγκεντρώσαμε 4+1 δοκιμασμένα tips που θα σε βοηθήσουν να μην δώσεις και φέτος… μάχη σώμα με σώμα με το φερμουάρ που δεν λέει να κλείσει, και προσθέσαμε τον ταξιδιωτικό εξοπλισμό που είναι σίγουρο ότι θα σου χρειαστεί. Τα προϊόντα που επιλέξαμε δεν είναι παρά ενδεικτικές επιλογές από την τεράστια ποικιλία του shopflix.gr σε είδη ταξιδιού, σχεδιασμένα για κάθε εκδρομική σου ανάγκη. Χρησιμοποίησέ τα ως έμπνευση και έλα να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα σου

1. Μια βαλίτσα, μα τι βαλίτσα

Το σωστό πακετάρισμα ξεκινά πάντα από τη σωστή αποσκευή. Και τα κυριότερα κριτήρια για να διαλέξεις την κατάλληλη για κάθε περίπτωση, είναι, φυσικά, το είδος και το μέσο του ταξιδιού. Ας δούμε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις.

Εναέριες αποστολές

Οι πτήσεις έχουν πάντα τους δικούς τους κανόνες – και ορισμένοι από τους σημαντικότερους αφορούν τη χειραποσκευή. Πέρα από το μέγεθός της, που προφανώς θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις οδηγίες της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας, μεγάλο ρόλο παίζει και το βάρος της, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά όταν είναι γεμάτη. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να είναι ευρύχωρη, μιας και σε αρκετά ταξίδια θα είναι η μοναδική σου αποσκευή.

Με χωρητικότητα 32 λίτρων και βάρος μόλις τριών κιλών, η Ultra Soft Expandable της BG Berlin κατά τη γνώμη μας αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε προορισμό. Κατασκευασμένη από πολυεστέρα και με πτυσσόμενη λαβή τριών θέσεων που επεκτείνεται για να χωρέσει ακόμη περισσότερα πράγματα, ξεχωρίζει για τις αντοχές της, αλλά και για τους πολυμορφικούς εσωτερικούς χώρους της με φερμουάρ και ιμάντες, που κρατούν τα πάντα ασφαλή και τακτοποιημένα μέχρι τον τελικό προορισμό. Πολύ βολικές είναι και οι περιστροφικές, αθόρυβες ρόδες της, που σου επιτρέπουν να τη μεταφέρεις παντού χωρίς δυσκολία.

Αγόρασέ τη.

Τέτρις στο αυτοκίνητο

Αν στην καμπίνα του αεροπλάνου θέλεις κάτι με σταθερό σχήμα, ώστε να ξέρεις ότι μένεις πάντα εντός των προβλεπόμενων διαστάσεων, για τα ταξίδια με το αυτοκίνητο ψάχνεις για το ακριβώς αντίθετο. Τα σακβουαγιάζ, με το μικρό τους βάρος και τα μαλακά τους υλικά, προσαρμόζονται άνετα στον χώρο που έχεις στη διάθεσή σου, επιτρέποντάς σου να πάρεις μαζί σου περισσότερα πράγματα.

Ακόμη πιο πρόθυμη να προσαρμοστεί στις ανάγκες (αλλά και στο styling) σου είναι η τσάντα weekender δυο όψεων της Loqi, με πολύχρωμο και μαύρο ματ σχέδιο. Με χειρολαβές, αλλά και ιμάντα ώμου, μεταφέρεται εύκολα ακόμη και στα πιο απότομα σοκάκια. Διαθέτει διάφανο pouch με φερμουάρ για τα μικροαντικείμενα που θέλεις να βρίσκεις εύκολα και, αν και ζυγίζει μόλις 215 γραμμάρια, μπορεί να μεταφέρει με άνεση έως και 15 κιλά. Αντέχει στο νερό (άρα και στις τυχόν εκδρομικές απροσεξίες) και είναι ασφαλής επιλογή για τη μεταφορά φαγητού, σε περίπτωση που στο τέλος του ταξιδιού πάρεις ως σουβενίρ τα τάπερ της μαμάς σου.

Αγόρασέ τη.

Διακοπές XXL

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία: όσο μεγαλύτερο το ταξίδι – ή η οικογένειά σου – τόσο πιο ευρύχωρη θα πρέπει να είναι και η βαλίτσα σου. Και οι μεγάλες διαστάσεις απαιτούν αντίστοιχα επίπεδα ποιότητας, για να αντέχουν όλο αυτό το βάρος, αλλά και να κρατούν τα προσωπικά σου αντικείμενα ασφαλή και σταθερά. Με λίγα λόγια, πάνω από όλα ψάχνεις για κάτι στιβαρό και αξιόπιστο.

Δική μας αγαπημένη επιλογή σε αυτή την κατηγορία είναι η βαλίτσα Binalong της σειράς Delsey Paris Initial. Με χωρητικότητα 102 λίτρων μπορεί να σηκώσει από ταξίδι στην άλλη άκρη της Γης μέχρι… μετακόμιση, ενώ οι διπλοί τροχοί υψηλής ευελιξίας διασφαλίζουν ότι δεν θα νιώσεις ποτέ το βάρος της. Πέρα από την κομψή εμφάνισή της, με την αντιχαρακική υφή σε σχήμα διαμαντιού, θα εκτιμήσεις και το καλοσχεδιασμένο εσωτερικό της με δυο ξεχωριστές θήκες (η μία με σετ ιμάντων και η άλλη με διαχωριστικό με φερμουάρ), για να είσαι πάντα οργανωμένος και ατσαλάκωτος, αλλά και την ενσωματωμένη κλειδαριά συνδυασμού TSA που θα κρατήσει τα πράγματά σου ασφαλή σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αγόρασέ τη.

2. Ώρα για τα check

Διάλεξες τη σωστή αποσκευή και ήρθε η ώρα να τη γεμίσεις. Πρώτο βήμα είναι πάντα η δημιουργία μιας λίστας, ώστε να μην καταλήξεις να φορτώνεσαι περιττά πράγματα. Πάρε μαζί σου λίγα ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και, αν είναι εφικτό, προτίμησε να τα κάνεις ρολά αντί να τα διπλώσεις (θα τσαλακωθούν λιγότερο από ό,τι νομίζεις και θα γλιτώσεις και χώρο). Επένδυσε σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες ταξιδίου για σαμπουάν και λοιπά καλλυντικά και φόρεσε το πιο ογκώδες ζευγάρι παπουτσιών που θα πάρεις μαζί σου για να ελαφρύνεις το φορτίο σου.

Βάλε τα υποδήματα στο κάτω μέρος της βαλίτσας (με τις κάλτσες σου στο εσωτερικό τους) και τυχόν εύθραυστα αντικείμενα στο κέντρο, ανάμεσα στα πιο αφράτα ρούχα σου. Και επανάλαβε μετά από εμάς: «Δεν θα πακετάρω ποτέ χωρίς να κοιτάξω τον καιρό».

3. Οι νόμοι της βαρύτητας

Ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, αλλά και σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφέρεις τις αποσκευές σου με τα πόδια, είναι απαραίτητο να ξέρεις (ακριβώς) πόσο ζυγίζουν, για να γλιτώσεις τα απρόβλεπτα έξοδα και την περιττή ταλαιπωρία.

Μια ψηφιακή ζυγαριά αποσκευών για βαλίτσες, όπως η LS06 της Beurer, με την ευανάγνωστη οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό και τη μεγάλη φορητότητα, είναι ιδανική επιλογή, αφού μπορεί να έρθει μαζί σου στο ταξίδι για να γλιτώσεις την έξτρα χρέωση και στην επιστροφή. Έχει ικανότητα ζύγισης έως και 40 κιλά με διαβάθμιση 10 γρ. και διαθέτει βολικό ιμάντα στερέωσης με μήκος 15,1 εκ., αλλά και μετροταινία 1 μ. για να μην έχεις απρόοπτα ούτε με τις διαστάσεις των αποσκευών σου.

Αγόρασέ τη.

4. Μετά την τάξη, η ασφάλεια

Τα διάλεξες, τα τακτοποίησες, τα ζύγισες. Επόμενο βήμα, να βεβαιωθείς ότι δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου με λιγότερα πράγματα από όσα είχες ξεκινώντας – ειδικά στην περίπτωση των ταξιδιών με πλοίο ή τρένο, που είναι και πιθανότερο να αναγκαστείς να αφήσεις τη βαλίτσα σου ανεπίβλεπτη. Το λουκέτο είναι η προφανής, αλλά και η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Δώσε έμφαση στα υλικά υψηλής ποιότητας, όπως αυτά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το λουκέτο ασφαλείας συνδυασμού CTL-0007 της Ctech, που είναι πιστοποιημένο και από την TSA. Προσφέρει μέγιστη ασφάλεια, μέσω συνδυασμού τριών ψηφίων, ενώ παράλληλα είναι εύκολο στη χρήση και πολύ οικονομικό.

Αγόρασέ το.

+ Ταξιδιωτικά όνειρα γλυκά

Δεν θα σε βοηθήσει στο πακετάρισμα, όμως θα σου επιτρέψει να το… ξεχάσεις, κάνοντας το πιο χαλαρωτικό ταξίδι της ζωής σου. Ο λόγος για το μαξιλάρι ταξιδίου, ένα αξεσουάρ που είναι αδύνατον να εκτιμήσεις όπως του αξίζει πριν το δοκιμάσεις.

Για να αγγίξεις το peak της άνεσης, προτείνουμε το Xiaomi Mi 8H, το μαξιλάρι ταξιδίου σε σχήμα U με το ανθεκτικό κλιπ που του επιτρέπει να παίρνει το μέγεθος και τη μορφή που χρειάζεσαι. Το κάλυμμά του είναι 100% βαμβακερό, με πλέξη που κρατά μακριά τα βακτήρια, ενώ αφαιρείται εύκολα και είναι πλενόμενο για να παραμένει πάντα φρέσκο. Το εσωτερικό του αποτελείται από ποιοτικό, ανθεκτικό και εύκαμπτο Spandex που προσαρμόζεται στον λαιμό ή τη μέση σου για μέγιστα επίπεδα άνεσης, προσφέροντάς σου την υποστήριξη που έχεις ανάγκη – τόσο στο αεροπλάνο, όσο και στο γραφείο.

Αγόρασέ το.

Πιστεύουμε στις επιλογές μας, όμως αναγνωρίζουμε ότι οι δικές σου ανάγκες ίσως διαφέρουν από τις δικές μας. Αν, λοιπόν, δεν καλύφθηκες από τη λίστα μας, μπορείς απλώς να ρίξεις μια ματιά στις δεκάδες επιλογές σε είδη ταξιδίου που θα βρεις στη μεγάλη ποικιλία προϊόντων και κατηγοριών του shopflix.gr. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα φτάσει στην πόρτα σου πριν την ημέρα της αναχώρησης, αφού χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center, οι έγκαιρες παραδόσεις είναι εγγυημένες.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024