Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Top Gun Maverick: Έσπασε ταμεία ο Τομ Κρουζ και η παρέα του

Top Gun Maverick: Έσπασε ταμεία ο Τομ Κρουζ και η παρέα του

Η ταινία έφερε ρεκόρ εισπράξεων

Ο Τομ Κρουζ με τη στολή του πιλότου, τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου και την παλιά του μηχανή κατάφερε να πείσει το κοινό να πάει σινεμά από τις πρώτης ημέρες προβολής της ταινίας «Top Gun: Maverick» σύμφωνα με το Variety.

Η ταινία έκανε ρεκόρ εισπράξεων για το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας φέρνοντας στα ταμεία το ποσό των 134 εκατ. δολαρίων σε 4.732 κινηματογράφους της Βόρειας Αμερικής. Αυτό οφείλεται στις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε, στις μεγάλες δόσεις νοσταλγίας και στο γεγονός ότι ο Κρουζ επέστρεψε στο πιλοτήριο για να εκτελέσει πραγματικά εναέρια ακροβατικά ως ο πιλότος Pete «Maverick» Mitchell.

Ο Ντέιβιντ Γκρος (David A. Gross) της Franchise Entertainment Research, χαρακτήρισε το τριήμερο της ταινίας «Εξαιρετικό! Το αρχικό υλικό παραμένει ισχυρό, η εκτέλεση είναι εξαιρετική και ο Τομ Κρουζ το κάνει να λειτουργεί άψογα», τόνισε.

Στο διεθνές box office, η ταινία άγγιξε το ποσό των 124 εκατ. δολαρίων, μολονότι δεν προβάλλεται στην Κίνα και τη Ρωσία. Οι θεατές άνω των 40 ετών, έδωσαν δυναμικό παρών, επειδή η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η πιο απρόθυμη να επιστρέψει στις αίθουσες.

Το «Top Gun: Maverick» συνεχίζει ένα εκπληκτικό σερί εισπράξεων για την Paramount, σηματοδοτώντας την πέμπτη ταινία που ξεκίνησε με πρωτιά χωρίς τη βοήθεια των κόμικς ή των οργισμένων δεινοσαύρων, με «βαρύ» προϋπολογισμό παραγωγής ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, (ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020) ο Μάβερικ επέστρεψε στη σχολή του Πολεμικού Ναυτικού «Top Gun» εκπαιδεύοντας μια νέα γενιά πιλότων με απαιτητικά γυρίσματα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

«Αυτή η ταινία θα έχει μεγάλη πορεία. Θα προσελκύσει ανθρώπους στις αίθουσες που δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο επικεφαλής της εγχώριας διανομής της Paramount, Chris Aronson.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024