Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Καταιγίς - 22» στην περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Καταιγίς – 22» στην περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου

Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας και συνέργειας.

Η διακλαδική εθνική άσκηση «Καταιγίς – 22» διεξήχθη στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου από τις 22 έως τις 27 Μαΐου. Όπως ανακοινώθηκε, την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε εν πλώ επί του πλοίου γενικής υποστήριξης «Προμηθέας», ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας και συνέργειας, μέσω της εκτέλεσης ρεαλιστικών σεναρίων αυξημένης δυσκολίας που αφορούν στο σύνολο των μορφών πολέμου και περιελάμβαναν Ειδικές Επιχειρήσεις, Ναρκοπόλεμο, Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο, Αεροπορικές Επιχειρήσεις, καθώς και αντικείμενα συνεργασίας με μονάδες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην άσκηση – τύπου LIVEX (Live Exercise) – συμμετείχαν μονάδες της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής υπό τον συντονισμό του Αρχηγείου Στόλου.

Αναλυτικά, από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου οι Λόχος Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Λόχος Πεζοναυτών, Τμήμα Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής και ο Λόχος Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών.

Από τον Στρατό Ξηράς, συμμετείχαν Επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και UH-1H, Σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους Sperwer, Λόχος της Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και Μονάδες και Τμήματα της ΑΣΔΕΝ.

Από το Πολεμικό Ναυτικό, συμμετείχαν φρεγάτες, πλοία γενικής υποστήριξης, ταχεία περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, αρματαγωγά, πλοία ταχείας μεταφοράς, κανονιοφόροι, υποβρύχια, Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων, ελικόπτερα, ναρκοθηρευτικά και Πλοία Διοικητικής Μερίμνης.

Από την Πολεμική Αεροπορία, συνέντειναν μαχητικά αεροσκάφη F-16, Μimage 2000/5 και F-4 τα οποία πραγματοποίησαν 94 εξόδους, μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου EMB-145Η.

Από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, συμμετείχαν πλοία ανοικτής θαλάσσης και μονάδα υποβρυχίων αποστολών.

Παράλληλα, με την άσκηση «Καταιγίς – 22», εκτελέστηκαν επίσης η διακλαδική άσκηση Ενεργητικής και Παθητικής Αεράμυνας Μεσαίας Κλίμακας «Πολύφημος – 22» που αφορά στην αντιμετώπιση εναέριας και δορυφορικής απειλής, η διακλαδική άσκηση «Καθαιρέτης – 22» που αφορά στις διαδικασίες Τακτικού Ελέγχου Αντιαεροπορικών Μέσων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Συστήματος Αεράμυνας και η αεροπορική άκκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ανταίος ΙΙΙ» που αφορά στην Διαχείριση Κρίσεων και στην αποτελεσματική αντίδραση σε ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις με παράλληλη εξέταση σεναρίων εξέλιξης των επιχειρήσεων.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024