Υλικά για 4 μερίδες

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 ντομάτες
  • 1 μεγάλο παξιμάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • Ρίγανη
  • Βασιλικό
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το παξιμάδι θρυμματισμένο (που έχετε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει), τη ρίγανη, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά και τα αφήνετε 1/2 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.

Στο μεταξύ, τρίβετε τις ντομάτες και ψιλοκόβετε την πιπεριά. Τα αναμειγνύετε σε ένα μπολ με το λάδι, το βασιλικό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε λίγο σε ένα κατσαρολάκι.

Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νερό και τα ψήνετε στο φούρνο.