Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ στο συνέδριο της NRA: Για τη σφαγή στο Τέξας φταίει το κακό και πρέπει οι πολίτες να οπλιστούν

Τραμπ στο συνέδριο της NRA: Για τη σφαγή στο Τέξας φταίει το κακό και πρέπει οι πολίτες να οπλιστούν

Το κακό φταίει για τη σφαγή στο Τέξας και η ύπαρξή του στην κοινωνία δεν είναι λόγος για ν' αφοπλιστούν οι πολίτες, είπε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο συνέδριο του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής που διεξάγεται σε απόσταση περίπου 450 χιλιομέτρων από τον τόπο του πρόσφατου μακελειού.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Shannon Stapleton) ζήτησε χθες Παρασκευή να «οπλιστούν οι πολίτες» για να πολεμήσουν «το κακό στην κοινωνία μας» που, όπως είπε, ευθύνεται για το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

«Δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν»

Ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας εκφώνησε ομιλία στο συνέδριο της NRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, το οποίο διεξάγεται φέτος στο Τέξας, στην ίδια πολιτεία όπου σημειώθηκε η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 19 παιδιών και δύο δασκάλων.

«Η ύπαρξη του κακού στην κοινωνία μας δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», είπε ο Τραμπ. «Η ύπαρξη του κακού είναι ο λόγος για να οπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», υποστήριξε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, τον Τζο Μπάιντεν, και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής.

Στις εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής, οι Συντηρητικοί αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Να οπλοφορούν και οι εκπαιδευτικοί

Ο μακελάρης ήταν ένας «παράφρων εκτός ελέγχου», τόνισε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου και συμπλήρωσε: «Θα καεί στην κόλαση».

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης αυξημένη φρούρηση στα αμερικανικά σχολεία, προτείνοντας την τοποθέτηση περιφράξεων με ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους, καθώς και την οπλοφορία των εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της NRA, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ υποστήριξε ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024