Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Παραμένει στο στόχαστρο η αστυνομία για το μακελειό - Γονείς απωθήθηκαν με βία από το σχολείο

Τέξας: Παραμένει στο στόχαστρο η αστυνομία για το μακελειό – Γονείς απωθήθηκαν με βία από το σχολείο

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γονείς περίμεναν με ολοένα εντεινόμενη αγωνία μπροστά στο σχολείο, «για μια αιωνιότητα», λένε οι ίδιοι, χωρίς οι αστυνομικοί να επεμβαίνουν, ενώ ο 18χρονος δράστης διέπραττε το μακελειό.

Οι αστυνομικές αρχές στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας δέχθηκαν επικρίσεις για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε προτού εισβάλουν σε τάξη δημοτικού σχολείου, για να σταματήσουν το αμόκ του ενόπλου που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη έδειχναν απελπισμένους γονείς να φωνάζουν στην αστυνομία να εισέλθει στο δημοτικό σχολείο Robb στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, την ώρα που έπεφταν οι πυροβολισμοί, ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να πλησιάσουν οι ίδιοι το κτίριο για να σώσουν τα παιδιά τους, αλλά τους σταμάτησαν – όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο – οι αστυνομικοί.

Σε ένα από τα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται αλλόφρονες να εκλιπαρούν ή να απαιτούν από αστυνομικούς να μπουν στο κτίριο. Εικονίζεται ένα μέλος των δυνάμεων επιβολής της τάξης να απωθεί βίαια έναν γονιό έξω από το σχολείο. Σε κάποιους γονείς, αστυνομικοί αναγκάστηκαν να περάσουν ακόμα και χειροπέδες!

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube έδειχνε αστυνομικούς να συγκρατούν τουλάχιστον έναν ενήλικα. Μια γυναίκα ακούγεται να λέει: «Γιατί να αφήσουμε τα παιδιά να πεθάνουν; Πέφτουν πυροβολισμοί εκεί μέσα».

«Έχουμε άντρες που πηγαίνουν μέσα για να πάρουν τα παιδιά. Δουλεύουν», ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει στο πλήθος.

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook από έναν άνδρα με το όνομα Angel Ledezma, οι γονείς φαίνονται να σπάνε την κίτρινη αστυνομική ταινία και να φωνάζουν στους αστυνομικούς να μπουν στο κτίριο.

«Έχει περάσει ήδη μια ώρα και ακόμα δεν μπορούν να βγάλουν όλα τα παιδιά έξω», είπε ο Ledezma κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Σύμφωνα με τουλάχιστον ένα βίντεο και αυτόπτες μάρτυρες, γονείς περίμεναν με ολοένα εντεινόμενη αγωνία μπροστά στο σχολείο, «για μια αιωνιότητα», λένε οι ίδιοι, χωρίς οι αστυνομικοί να επεμβαίνουν, ενώ ο 18χρονος δράστης, Σαλβαδόρ Ράμος, διέπραττε το μακελειό.

«Περίπου μια ώρα» αφότου ο νεαρός μπήκε στο κτίριο, μονάδες επέμβασης της συνοριοφυλακής έφθασαν, «εισέβαλαν και σκότωσαν τον ύποπτο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Βίκτορ Εσκαλόν, αξιωματικός της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας του Τέξας. Πιεζόμενος από τον Τύπο, μίλησε για «πολλές πληροφορίες», για διάφορα στοιχεία που μένουν να ξεκαθαριστούν, κάτι που «θα πάρει χρόνο».

Ο Βίκτορ Εσκαλόν πάντως παραδέχθηκε πως, αντίθετα με ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά, ο δράστης «δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με κανέναν», με κανέναν αστυνομικό που φρουρούσε το κτίριο, όταν εισέβαλε στο σχολείο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024