Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς: «Ήταν συνταρακτικό αυτό που ζήσαμε» λέει ο επικελευστής που βούτηξε στο λιμάνι και έσωσε την 5χρονη

Πειραιάς: «Ήταν συνταρακτικό αυτό που ζήσαμε» λέει ο επικελευστής που βούτηξε στο λιμάνι και έσωσε την 5χρονη

Πότε εμφανίστηκε η μητέρα του παιδιού

Τα όσα έζησε ο Επικελευστής Ιωάννης Σταθόπουλος που έσωσε την 5χρονη η οποία βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά, περιέγραψε ο ίδιος στην κάμερα, τονίζοντας ότι ήταν συνταρακτικό σαν γεγονός.

Υπενθυμίζεται πως η μικρή βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά ωστόσο ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Άγιος Νεκτάριος», ο οποίος άμεσα ενημέρωσε στελέχη του Λιμενικού. Έβγαλαν τη μικρή από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της και της παρείχαν πρώτες βοήθειες.

Βούτηξα μέσα…

Ο Επικελευστής του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Σταθόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου, σημείωσε πως μόλις ο καπετάνιος του πλοίου αντιλήφθηκε ότι το κοριτσάκι είναι στη θάλασσα ενημέρωσε το Λιμενικό το οποίο έσπευσε στο σημείο. «Εγώ βούτηξα μέσα, το παιδί ήταν χωρίς αισθήσεις, το έβγαλα έξω, δέχθηκε πρώτες βοήθειες και ευτυχώς το παιδί επανήλθε», είπε περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές.

Ήταν συνταρακτικό αυτό που ζήσαμε

Όλα έγιναν μέσα σε περίπου επτά λεφτά. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά το παιδί μετά τις πρώτες βοήθειες, πήρε την πρώτη μεγάλη ανάσα και το παιδί έβγαλε νερό. «Είχε φάει, όμως και έβγαζε και φαγητό. Ήταν συνταρακτικό αυτό που ζήσαμε, τα συναισθήματα πολύ δυνατά και το άγχος», είπε ο επικελευστής.

«Έχουμε λάβει εκπαίδευση, αλλά πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και το άγχος σε αυτές τις καταστάσεις, γιατί δεν είμαστε ιατρικό προσωπικό», είπε και συνεχίζοντας σημείωσε πως η μητέρα του παιδιού εμφανίστηκε στο μέσον της ανάνηψης.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024