Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλκης και η Μπόχουμ

Ο Αλκης και η Μπόχουμ

Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Αλκη από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, τίποτα δεν καταλάβαμε, τίποτα δεν μάθαμε

18 Μαρτίου 2022. Ο αγώνας Μπόχουμ – Γκλάντμπαχ για την 27η αγωνιστική της Bundesliga διακόπτεται οριστικά. Λίγο πριν οπαδός της Μπόχουμ έχει πετάξει ένα πλαστικό ποτήρι μπίρας στον βοηθό, Κρίστιαν Γκίτελμαν. Την επομένη η Μπόχουμ βγάζει μία αυστηρή ανακοίνωση, όπου τονίζει ότι θα συνδράμει τις προσπάθειες της αστυνομίας να βρεθεί αυτός που το έκανε, ζητούσε από τους οπαδούς της ομάδας και οποιονδήποτε άλλον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία να πάει στο αστυνομικό τμήμα του Μπόχουμ, ενώ ξεκαθάριζε πως όταν ταυτοποιηθεί ο οπαδός που πέταξε το πλαστικό ποτήρι μπίρας θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα: απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, αποβολή από τον σύλλογο, ακύρωση διαρκείας αν έχει και επιφυλασσόταν παντός νόμιμου δικαιώματός της.

Το Σάββατο, στη δική μας χώρα, διεξήχθη ένας ακόμα τελικός ντροπής, επίσης καθόλου πρωτότυπο για όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα. Οπαδός του ΠΑΟΚ πέταξε κομμάτι από τσιμέντο στον εξτρέμ του Παναθηναϊκού Αϊτόρ μετά το 1-0, ενώ πριν απ’ την πέτρα είχε πεταχθεί κοντά στον Ισπανό καπνογόνο. Είχαν προηγηθεί μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς και τις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα η σέντρα να δοθεί στις 8.30 αντί για τις 8, ενώ ο αγώνας διήρκεσε συνολικά 3 ώρες, στις οποίες είδαμε στα πλάνα από τις κερκίδες παιδάκια να κλαίνε από τα δακρυγόνα.

Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Αλκη από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, τίποτα δεν καταλάβαμε, τίποτα δεν μάθαμε. Τα γήπεδα συνεχίζουν να μετατρέπονται σε ρινγκ, κάθε τρεις και λίγο οπαδοί παίξουν ξύλο στις κερκίδες και στους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου. Ενα επαναλαμβανόμενο έργο με άνωθεν ανοχή και κοινό παρονομαστή.

Νόμοι στα χαρτιά, φοβικές πολιτικές αντιδράσεις, ανεξέλεγκτη βία στα γήπεδα, στα πανεπιστήμια, σε εκδηλώσεις της δημόσιας ζωής. Κάποιοι με αφορμή και τα τελευταία επεισόδια ζήτησαν δραστικές λύσεις, να καταργηθεί η παρουσία οπαδών στα γήπεδα. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτός που ακολουθείται στις υπόλοιπες χώρες. Απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου, έλεγχοι, λειτουργία του κράτους. Δεν μπορεί σε μία χώρα τελικός Κυπέλλου να αποτελεί αντικείμενο χλευασμού διεθνών ανταποκριτών. Δεν μας αξίζει αυτό το ποδόσφαιρο. Ισως, πάλι από την άλλη, και να μας αξίζει.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024