Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος που «σάρωσε» στο συνέδριο και πάει για γραμματέας

ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος που «σάρωσε» στο συνέδριο και πάει για γραμματέας

Σήμερα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος - εκτός από «δεξί χέρι» του προέδρου, με γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη - είναι μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Σάρωσε» στην ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Σπυρόπουλος απέσπασε 2.258 ψήφους, δηλαδή περισσότερες από 800 πάνω από τον δεύτερο – τον απερχόμενο γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Οι περισσότεροι αποδίδουν την επιτυχία του «προεδρικού» στελέχους στο γεγονός ότι ήταν ήδη γνωστό πως ο Νίκος Ανδρουλάκης σκοπεύει να τον προτείνει για τη θέση του γραμματέα του κόμματος – και εν μέρει, είναι αλήθεια.

Ωστόσο, παρότι συνηθίζεται σε όλα τα κόμματα να βγαίνουν μπροστά και… ψηλά οι άνθρωποι των προέδρων, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος έχει «κολλήσει ένσημα» στο πολιτικό του βιογραφικό στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος είναι ο 36χρονος μηχανικός

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανήκει στη γενιά των 40άρηδων, καθώς είναι μόλις 36 ετών. Έχει σπουδάσει μηχανολόγος-μηχανικός στην Ξάνθη και έκανε μεταπτυχιακό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς. Επαγγελματικά, διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.

Είχε «καταβολές» στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πατέρας του, επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, διετέλεσε γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος στην Ήπειρο.

Η γνωριμία με τον Ανδρουλάκη στην Ξάνθη

Ο 36χρονος, με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Παρότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τότε αποφοιτούσε, διατήρησαν τη στενή τους φιλία, που σφυρηλατήθηκε σε βραδινές συζητήσεις, αλλά και εξορμήσεις στα διάσημα μαγαζιά της πόλης, όπως το περίφημο «Κυβερνείο».

Ο Σπυρόπουλος ήταν τότε γραμματέας της ΠΑΣΠ, ενώ το 2007-2008 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης.

Η γοργή ανέλιξη στο ΠΑΣΟΚ

Όσοι γνωρίζουν την πολιτική πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη, θυμούνται πολύ καθαρά ότι είχε «σαρώσει» το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ήρθε πρώτος σε ψήφους για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Ίσως να μην θυμούνται, όμως, ότι δεύτερος είχε εκλεγεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, διατήρησε τη δεύτερη θέση και το 2015, οπότε και μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Οι εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες που είδε στο πρόσωπο του Ανδρέα Σπυρόπουλου, οδήγησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον χρίσει επεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του το 2017 (όταν έχασε στο β’ γύρο από την Φώφη Γεννηματά), αλλά και στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση απέναντι στους Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδο, Π. Χρηστίδη, Χ. Καστανίδη, Π. Γερουλάνο, οπότε εξελέγη πανηγυρικά ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό κοντά στο 68%.

Σήμερα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος – εκτός από «δεξί χέρι» του προέδρου, με γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη – είναι μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία αναμένεται να εγκαταλείψει σε λίγες ημέρες, προκειμένου να εκλεγεί νέος γραμματέας του κόμματος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024