Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνημα Αλλαγής: Νέα ομάδα και με τεχνοκράτες

Κίνημα Αλλαγής: Νέα ομάδα και με τεχνοκράτες

Οι αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία της Χαριλάου Τρικούπη και τα στοιχήματα του Νίκου Ανδρουλάκη

Μαζί με την αλλαγή της ηγεσίας, περίπου εκατό μέρες πριν, στο Κίνημα Αλλαγής άλλαξε και ο σκελετός της Χαριλάου Τρικούπη, της κεντρικής μηχανής που στηρίζει την κεντροαριστερή προσπάθεια. Αυτό στην πράξη έφερε τη γενιά του νέου προέδρου στο προσκήνιο, στην πρώτη γραμμή και στην επαφή με τη βάση: με τις επιλογές που έκανε το προηγούμενο διάστημα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έβγαλε μπροστά μια νέα γενιά στελεχών, με σκοπό την ανανέωση που υποσχέθηκε προεκλογικά. Και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να φτιάξει έναν κορμό που μαθαίνει να κουρδίζεται.

Ο ίδιος βρίσκεται κάθε μέρα στη Βουλή, όπου την μπαγκέτα του συντονισμού έχουν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης, η γραμματέας Ευαγγελία Λιακούλη και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Γλαβίνας. Ειδική αναφορά γίνεται στον έμπειρο εκπρόσωπο, Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που ενισχύουν την καθημερινή λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι βουλευτές ενισχύθηκαν επίσης από τον διεθνολόγο Σωτήρη Σέρμπο, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και από τον Ηλία Κικίλια για τα θέματα οικονομίας – και οι δύο τομείς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, με την ακρίβεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία, γι’ αυτό οι προσθήκες θεωρήθηκαν απαραίτητες.

Οι τελευταίες αλλαγές

Στη Χαριλάου Τρικούπη, οι τελευταίες αλλαγές που έγιναν ήταν στο γραφείο Τύπου: ο Δημήτρης Μάντζος είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, η Αναστασία Σιμητροπούλου η νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπος, η Στεφανία Μουρελάτου ανέλαβε πρόσφατα τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας, ενώ ο Βασίλης Πανάγου έχει αναλάβει την παρουσία του ΚΙΝΑΛ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα διαδικαστικά των μεγάλων εκδηλώσεων. Ο Παναγιώτης Βλάχος έχει αναλάβει την επικοινωνιακή τεκμηρίωση, αλλά και την ανάλυση των δημοσκοπήσεων.

Στα οργανωτικά, τον δικό τους ρόλο παίζουν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Ανδρέας Σπυρόπουλος, και ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Βέροια και τη Νάουσα, ακολουθώντας την περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη. Η Ελενα Αναστασίου είναι διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του προέδρου, στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού βρίσκεται η Μάρα Κουκουδάκη, ενώ τον ρόλο του γενικού διευθυντή του κόμματος διατηρεί ο έμπειρος Νίκος Σαλαγιάννης. Στο γραφείο των Βρυξελλών, βρίσκονται ο Νικόλας Παπαζόγλου και η Ειρήνη Κωστάκη.

Παράλληλα, τον δικό τους ρόλο παίζουν οι δύο επικεφαλής των επιτροπών που θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα να σηκώσουν το μεγάλο βάρος μέχρι το συνέδριο και τις επόμενες εκλογές: ο Απόστολος Πάνας είναι ο επικεφαλής της επιτροπής αυτοοργάνωσης, που θα αναλάβει όλη τη διαδικασία μέχρι το συνέδριο, και ο Βαγγέλης Αργύρης, που έχει ήδη βάλει μπρος τη διαδικασία των ψηφοδελτίων.

Στο ινστιτούτο InSocial τον ρόλο του προέδρου ανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της κατάρτισης του προγράμματος για τις επόμενες εκλογές.

Με τον τρόπο που έχει επιλέξει ο Ανδρουλάκης, στήνεται ένας νέος κεντρικός μηχανισμός με νέα πρόσωπα, που με κάποιον τρόπο αναπαριστά και το μωσαϊκό της παράταξης. Από τη μία τα έμπειρα στελέχη, που ενισχύουν με την παρουσία τους την προσπάθεια (ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε στην περασμένη Κεντρική Επιτροπή και τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ) και από την άλλη η νέα γενιά που τώρα παίρνει τα ηνία του κόμματος.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024