Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10+1 λόγοι που λατρέψαμε το MateBook E της HUAWEI που (επιτέλους) έφτασε στην Ελλάδα

10+1 λόγοι που λατρέψαμε το MateBook E της HUAWEI που (επιτέλους) έφτασε στην Ελλάδα

Laptop ή tablet; Η HUAWEI απαντά «και τα δυο» με μια μοναδική 2-σε-1 συσκευή υψηλών προδιαγραφών

Ενημερωθήκαμε για την ύπαρξή του, μάθαμε ότι ερχόταν και – έπειτα από κάμποσα refresh στο huaweistore.gr – επιτέλους, αυτό το μήνα έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Ο λόγος για το MateBook E της HUAWEI, το οποίο μπορούμε πια να πούμε με χαρά ότι δοκιμάσαμε, και με ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση ότι ξεπέρασε τις ήδη υψηλές προσδοκίες μας.

Ένα από τα ελάχιστα 2-σε-1 laptop και tablet που καταφέρνει να συνδυάσει πραγματικά τα καλύτερα και των δυο κόσμων και να αποδώσει σε κάθε συνθήκη, έρχεται με μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις που το απογειώνουν – και με ένα δώρο, που από την πλευρά μας εκτιμήσαμε πολύ.

Σου κινήσαμε την περιέργεια; Ακολουθούν οι 10+1 λόγοι που μας έκαναν να το λατρέψουμε. Αν σου ακούγονται πολλοί, να σημειώσουμε ότι αναγκαστήκαμε να αφήσουμε απ’ έξω αρκετά γοητευτικά χαρακτηριστικά του.

Απ’ έξω και εμφάνιση και άνεση

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις όταν το πιάσεις στα χέρια σου, είναι το εξαιρετικά χαμηλό του βάρος και η εντυπωσιακή του εμφάνιση. Οι καινοτομίες ξεκινούν ήδη από την τεχνολογία ψεκασμού της επιφάνειάς του, που του χαρίζει την όψη του νυχτερινού έναστρου ουρανού, ενώ ζυγίζει μόλις 709 γραμμάρια. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που δεν έχεις συνηθίσει από τα συμβατικά laptop είναι οι στρογγυλεμένες άκρες του. Δεν του δίνουν μόνο στυλ: στην πράξη, σε βοηθούν να το κρατάς με μεγαλύτερη άνεση, όπου και αν βρίσκεσαι.

Χρώμα που ξεχωρίζει

Έπειτα περνάμε, φυσικά, στην οθόνη του. Το MateBook E είναι το πρώτο laptop της HUAWEI με οθόνη OLED Real Colour FullView, προσφέροντάς σου απίθανη γκάμα χρωμάτων και φωτεινότητα που αγγίζει τα 600 nits, για να το χρησιμοποιείς ανεμπόδιστα ακόμα και κάτω από τον ήλιο. Δεν υπάρχει ταινία που να μη λάμπει στο MateBook E σου – και οι 12,6 ίντσες του είναι υπεραρκετές για να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά στο κρεβάτι.

Τεχνολογία που ζωγραφίζει

Δεν μιλάμε (μόνο) μεταφορικά. Εκτός των άλλων, πρόκειται για το πρώτο laptop της HUAWEI που είναι συμβατό με το HUAWEI M-Pencil (2ης γενιάς). Και συμβαίνει να έχει εξαιρετικά γρήγορη απόκριση (η ελάχιστη καθυστέρηση εκτιμάται στα δυο χιλιοστά του δευτερολέπτου), αλλά και αυξημένη ευαισθησία πίεσης (4.096 επίπεδα ευαισθησίας). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε σχέδιο με τη γραφίδα σου, θα σου δίνει την αίσθηση ότι χρησιμοποιείς κανονικό χαρτί. Δεν είσαι καλλιτεχνική φύση; Εξίσου χρήσιμο θα σου φανεί και για προσωπικές σημειώσεις, αλλά και για να επισημαίνεις σημαντικά σημεία μιας παρουσίασης κατά τη διάρκεια του meeting. Και καθώς είναι ικανό να ανοίξει σε ιδιαιτέρως αμβλεία γωνία χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, θα βρίσκεται πάντα στην ιδανική θέση για τις εκάστοτε ανάγκες σου.

Φορητός σταθμός εργασίας

Μιας και πιάσαμε τον τομέα «δουλειά», οφείλουμε να σταθούμε ευρύτερα στις αμέτρητες δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει, με μια σειρά από συσκευές ή gadget της HUAWEI διευκολύνοντας κι άλλο την καθημερινότητα στο γραφείο ή το home office. Χωρίς καλώδια και δυσκολία, μπορεί να συνδεθεί με το HUAWEI Vision, δίνοντάς σου ακόμη περισσότερο χώρο για εκείνη την παρουσίαση (ή και την προετοιμασία της), ενώ πραγματοποιείς άλλες εργασίες στην οθόνη του laptop σου, χωρίς να τις προβάλλεις σε κανέναν. Με την ίδια διαδικασία mirroring θα σου επιτρέψει να μεταφέρεις εύκολα αρχεία από το κινητό σου ή απλώς να τα επεξεργαστείς – οι αλλαγές θα αποθηκευτούν αυτόματα στο smartphone σου. Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν πλήρη σταθμό εργασίας (και δημιουργικότητας) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τόπο και χρόνο.

Μικρό αλλά και ισχυρό

Μην σε ξεγελάσει το μέγεθός του: με επεξεργαστή Intel® CoreTM i5 11ης γενιάς, γραφικά Intel® Iris® Xe, έως 16 GB dual-channel RAM και έως 512GB PCle SSD, μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα όσες εργασίες χρειαστεί, χωρίς ποτέ να διαμαρτύρεται για έλλειψη αποθηκευτικού χώρου. Και χάρη στον ανεξάρτητο ανεμιστήρα και τα οκτώ στρώματα απαγωγής θερμότητας, παραμένει πάντα cool μέσα και έξω.

Laptop, το κινηματογραφικό

Δεν πάνε πολλά χρόνια από όταν η φράση «laptop με κάμερα Full HD» θα μας ακουγόταν απολύτως παράλογη. Όμως μπορείς να ξεχάσεις μια και καλή τις web cams των… τριών pixel που κατέγραφαν μια θολή εικόνα σου στη διάρκεια της τηλεσύσκεψης. AI Noise Cancellation, τέσσερα μικρόφωνα και τέσσερα ηχεία HUAWEI SOUND, διασφαλίζουν κρυστάλλινη επικοινωνία πάντα και παντού.

Πάντα σε σύνδεση

Και μιας και (ξανα)πιάσαμε τα meeting, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο χαρακτηριστικό που κάνει το MateBook E ιδανικό για όλους όσοι υποφέρουν από κακό σήμα Wi-Fi ή χρειάζεται να εργαστούν συχνά καθ’ οδόν. Το 2-σε-1 gadget της HUAWEI είναι εξοπλισμένο με κεραία Wi-Fi πρωτοποριακού σχεδιασμού, με τεχνολογία υψηλής απόδοσης, που σε συνδυασμό με το Wi-Fi 6 μεγιστοποιεί τη λήψη σήματος σε περίπλοκα περιβάλλοντα δικτύου. Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν χρησιμοποιείς το ανοιχτό δίκτυο της καφετέριας, το laptop σου θα τα καταφέρει.

Έξυπνος ήχος

Αναφερθήκαμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά που αξιοποιεί το MateBook E για να πετύχει κρυστάλλινο ήχο, όμως στο τέλος, τα πάντα είναι… στο μυαλό – και συγκεκριμένα στον αλγόριθμο ανίχνευσης χώρου που δημιουργεί ένα ηχητικό πεδίο 360 μοιρών. Ταυτόχρονα, είναι σε θέση να διακρίνει τη μουσική, τις ταινίες, τις κλήσεις και τα παιχνίδια και να προσαρμόζει αυτόματα το εφέ του ήχου, εξασφαλίζοντας βέλτιστη εμπειρία.

Το αυθεντικό 2-σε-1

Αν και δεν είναι η πρώτη 2-σε-1 συσκευή που κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά, είναι από τις λίγες που εννοούν αυτό που λένε. Εξαιρετικά ελαφρύ, με εύκολα αποσπώμενη οθόνη και ταχύτατο, το MateBook E μετατρέπεται σε tablet επαγγελματικών προδιαγραφών με μια κίνηση  και, ειδικά σε συνδυασμό με το M-Pencil, προσφέρει μια εξαιρετικά φιλική εμπειρία χρήστη. Μεγάλο ρόλο σε όλα αυτά, παίζουν και τα προεγκατεστημένα Windows 11 που αναβαθμίζουν περαιτέρω τα χαρακτηριστικά της προηγμένης οθόνης αφής, λύνοντας οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει κατά τη χρήση της συσκευής ως tablet. Σημαντικό plus, που θα το εκτιμήσεις μόνο στην πράξη, είναι η υποστήριξη κινήσεων με πολλά δάχτυλα για την εναλλαγή των εργασιών, που κάνει τον έλεγχο του MateBook E παιχνιδάκι.

Για τα μάτια μας μόνο

Φωτεινή οθόνη σημαίνει και μεγαλύτερη κούραση για τα μάτια, έτσι δεν είναι; Όχι στην προκειμένη περίπτωση, αφού το φίλτρο μπλε χρώματος θα κρατήσει την επιβλαβή ακτινοβολία μακριά, χωρίς να επηρεάσει τη χρωματική ακρίβεια. Δεν είναι τυχαίο που είναι το πρώτο HUAWEI laptop με πιστοποίηση TÜV Rheinland Full-Care Eye Care 2.0 που εγγυάται τη γενικότερη προστασία των ματιών.

Κερασάκι στην τούρτα

Όλα τα παραπάνω είναι περισσότερο από αρκετά για να μας ενθουσιάσουν – όμως ποιος είναι εκείνος που αδιαφορεί όταν του προσφέρουν ένα δώρο τελευταίας τεχνολογίας; Μέχρι τις 15 Μαΐου (ή τη λήξη των αποθεμάτων) το νέο σου MateBook E συνοδεύεται από ένα HUAWEI Watch GT3, βοηθώντας σε να έχεις τον πλήρη έλεγχο της υγείας σου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024