Γερμανία: Αυξήσεις τιμών μπύρας λόγω ελλείψεων γυάλινων μπουκαλιών
Για αύξηση τιμών μπύρας προειδοποιούν οι γερμανικές ζυθοποιίες, καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, μετά τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις
Για ελλείψεις μπουκαλιών μπύρας, εντός του καλοκαιρού, προειδοποιούν οι γερμανικές ζυθοποιίες, εν μέσω αύξησης του κόστους παραγωγής και ελλείψεων οδηγών φορτηγών.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ειδικοί του βιομηχανικού κλάδου εκτιμούν ότι οι ελλείψεις σε γυάλινα μπουκάλια πρόκειται να επηρεάσουν, κυρίως, τις μικρομεσαίες ζυθοποιίες, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν 80% περισσότερο για να προμηθευτούν γυάλινα μπουκάλια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η αύξηση της τιμής μπουκαλιών και, γενικότερα, των τιμών ενέργειας, ενδεχομένως να προκαλέσουν, με τη σειρά τους, 30% αύξηση στην τιμή της γερμανικής μπύρας.
Οι λόγοι που προκαλούν ελλείψεις
Ένας από τους λόγους των ελλείψεων είναι η αύξηση των τιμών ενέργειας, η οποία προκαλεί αύξηση του κόστους παραγωγής γυάλινων μπουκαλιών.
Ταυτόχρονα, ο Χόλγκερ Άιχελε, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, ανέφερε ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών καθιστούσε δύσκολη τη διατήρηση των ροών της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ως αποτέλεσμα αυτού, το κόστος των νέων γυάλινων μπουκαλιών σχεδόν διπλασιάστηκε, κατά το τελευταίο έτος.
Η λύση στο πρόβλημα
Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, μία καλή λύση θα ήταν οι καταναλωτές να επιστρέφουν τα γυάλινα μπουκάλια στα καταστήματα, μετά την κατανάλωσή τους, και να μην τα πετάνε.
O λόγος πίσω από την πρόταση αυτή είναι ότι, στη Γερμανία, οι μπύρες διατίθενται στην αγορά, κυρίως, σε γυάλινα μπουκάλια. Τα μπουκάλια αυτά, όμως, λόγω των ελλείψεων, πωλούνται σε μικρές ποσότητες, και, εάν οι καταναλωτές τα επιστρέφουν στο μαγαζί, μετά την κατανάλωση του ποτού, θα βοηθήσουν στη διάθεσή τους στην αγορά.
Παρόμοιο πρόβλημα δεν αναμένεται να αντιμετωπισθεί με τα κουτάκια μπύρας, καθώς στη Γερμανία δεν είναι τόσο συνηθισμένα και πολλές ζυθοποιίες χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένα μπουκάλια που μπορούν να τα αντικαταστήσουν.
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442