Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: 24χρονη βουλευτίνα γκρινιάζει γιατί δουλεύει πολύ και αμοίβεται μόνο με 10.000 ευρώ το μήνα

Γερμανία: 24χρονη βουλευτίνα γκρινιάζει γιατί δουλεύει πολύ και αμοίβεται μόνο με 10.000 ευρώ το μήνα

Η 24χρονη είναι η νεότερη σε ηλικία βουλευτής στο Γερμανικό κοινοβούλιο

Η Εμίλια Φέστερ είναι μόλις 24 ετών και είναι μέλος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου. Είναι η νεότερη βουλευτής στη Γερμανία. Η Εμίλια είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με τη ζωή της. Γκρινιάζει όλη την ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί όπως λέει «εργάζεται 80 ώρες την εβδομάδα και δεν έχει χρόνο για τα χόμπι της».

Μια μικρή υποσημείωση μόνο. Η Εμίλια αμείβεται σαν βουλευτής με το ποσό των 10.000 ευρώ το μήνα. Ένα ποσό που ελάχιστα άτομα έχουν σαν εισόδημα στα 24 χρόνια της ζωής τους.

Η Εμίλια πρωτοεκλέχθηκε το 2021 με τους Πράσινους. Ύστερα από λίγους μήνες όμως δουλειά φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο. Και όλο γκρινιάζει και γκρινιάζει. «Θυσιάζω τα νιάτα μου γι΄ αυτή τη δουλειά. Εργάζομαι 80 ώρες την εβδομάδα και δεν έχω χρόνο για τα χόμπι μου», είπε με μπόλικο παράπονο η Εμίλια, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Spiegel».

Χαμός στο twitter

Κάποιες φορές λένε είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Κάτι τέτοιο μάλλον ισχύει και για την περίπτωση της ανώριμης 24χρονης, μετά τις δηλώσεις της οποίας ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Και γω ο ηλίθιος θυσίασα τα νιάτα μου μόνο για το σχολείο, τις σπουδές, το πανεπιστήμιο και την τετράωρη εργασία που έχω τώρα» έσταξε φαρμάκι – και δικαίως – κάποιος χρήστης.

Ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Στα 24 σου είσαι ενήλικη και όχι έφηβη. Άλλοι έχουν μεταπτυχιακό, διδακτορικό και αναλαμβάνουν ευθύνες.» Ενώ κάποιος άλλος χρήστης προς απάντηση στα όσα είπε η Εμίλια ανέβασε φωτογραφίες με μικρά παιδιά που εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ποια είναι

Η Εμίλια πριν βγει βουλευτίνα με τους Πράσινους και αρχίσει να λαμβάνει τον μισθό των 10.000 ευρώ ήταν… βοηθός σκηνοθέτη σε ένα παιδικό θέατρο στο Αμβούργο. Όταν εξελέγη, έφυγε από την πατρίδα της την Κάτω Σαξονία και μετακόμισε στο Βερολίνο.

Τότε δήλωνε «νέα, οικολόγος και φεμινίστρια» τώρα δηλώνει το ίδιο μόνο που βαρυγκωμά σε κάθε λέξη της από την… κούραση.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024