Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακά πόδια: Έτσι θα τα αποκτήσετε

Εντυπωσιακά πόδια: Έτσι θα τα αποκτήσετε

Η φροντίδα τους δε συνίσταται μόνο στο πεντικιούρ αλλά και σε κάποια ακόμα χρήσιμα tips και τρικς προκειμένου τα πόδια μας να δείχνουν εντυπωσιακά και πιο μακριά.

Μιας που ο καιρός ζέστανε, κατεβάσαμε ήδη τα καλοκαιρινά μας. Ετσι, τα κοντά φορέματα, τα σορτσάκια και τα μαγιό έχουν πάρει ήδη θέση στην ντουλάπα μας. Αναπόφευκτα λοιπόν τα πόδια μας γίνονται οι πρωταγωνιστές της εμφάνισής μας.

Ωστόσο η φροντίδα τους δε συνίσταται μόνο στο πεντικιούρ αλλά και σε κάποια ακόμα χρήσιμα tips προκειμένου να δείχνουν εντυπωσιακά, πιο μακριά και η επιδερμίδα τους λεία, λαμπερή και νεανική.

Για να φαίνονται μακρύτερα τα πόδια μας

  • Απλώνουμε ένα λάδι σώματος κατά μήκος της κνήμης ως το γόνατο. Αλάνθαστη μέθοδος που εφαρμόζουν όλες οι celebrities στο κόκκινο χαλί, όπως για παράδειγμα η Jennifer Aniston
  • Χρησιμοποιούμε ενυδατικές συνθέσεις προϊόντα με ιριδίζοντα στοιχεία ώστε να αντανακλούν το φως.
  • Φοράμε πέδιλα σε nude απόχρωση.

Για καλλίγραμμα πόδια

Προκειμένου να καταπολεμήσουμε το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, χρησιμοποιούμε συνδυαστικά με διατροφή και άσκηση μια ειδική σύνθεση κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, η οποία θα λειάνει και θα συσφίξει το δέρμα.

Τι κάνουμε: Απλώνουμε μία ποσότητα σε όλο το πόδι και κάνουμε δυνατές μαλάξεις, τσιμπώντας το δέρμα με τα δάχτυλα, με φορά από τους αστράγαλους προς τους γοφούς. Έτσι αφενός ενεργοποιούμε τη λέμφο και αφετέρου βοηθάμε τη σύνθεση να απορροφηθεί και να δράσει αποτελεσματικά.

Kαταπολεμάμε το πρήξιμο

Για να μειώσουμε το πρήξιμο και την κατακράτηση χρησιμοποιούμε συνθέσεις με συστατικά που ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία. Τέτοια είναι η άρνικα, το ginkgo biloba και η αμαμελίδα, που βοηθούν το αίμα να κυκλοφορεί πιο γρήγορα στις φλέβες. Επίσης, τα έλαια σώματος θρέφουν και χαρίζουν λάμψη στο δέρμα και παράλληλα διευκολύνουν το μασάζ που ενεργοποιεί τη λέμφο και καταπολεμά την κατακράτηση.

Κάνουμε απολέπιση

Η πιο σωστή στιγμή για απολέπιση είναι το πρωί, γιατί τα νεκρά κύτταρα πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να έχουμε συνέχεια απαλά και λαμπερά πόδια. Μετά την απολέπιση, ενυδατώνουμε οπωσδήποτε.

Κάνουμε τέλεια αποτρίχωση

Η απομάκρυνση της τριχοφυίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όμορφα πόδια. Οι επιλογές μας είναι πολλές: ξυραφάκι, κρέμα αποτρίχωσης, κερί ή η χαλάουα, αποτριχωτικές συσκευές κλπ. Όμως η πιο δημοφιλής μέθοδος το laser γιατί έχει μόνιμα, γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα.

Λευκαίνουμε τα σκούρα γόνατα

Στις περιοχές που το δέρμα είναι πιο παχύ υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης, με αποτέλεσμα να μαυρίζουν πιο εύκολα και πιο έντονα από τον ήλιο. Έτσι η περιοχή  δείχνει πιο σκούρα. Ένας απλός τρόπος να ασπρίσουν τα γόνατα είναι να τα τρίβουμε καθημερινά με λεμόνι, που έχει λευκαντικές ιδιότητες.

Χαρίζουμε κολακευτικό χρώμα

Τα πόδια μας δείχνουν σίγουρα πιο όμορφα όταν είναι μαυρισμένα. Προκειμένου να αποκτήσουν από τώρα πιο κολακευτικό χρώμα, χρησιμοποιούμε ένα αυτομαυριστικό προϊόν.

Αποφεύγουμε την ορθοστασία

Η παρατεταμένη ορθοστασία είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την εύρυθμη φλεβική λειτουργία των άκρων. Η ορθοστασία μαζί με το κάπνισμα και την ηλιοθεραπεία απειλούν τα λεπτά τριχοειδή αγγεία των ποδιών που μπορεί να «σπάσουν» προκαλώντας τις αντιαισθητικές ευρυαγγείες.

Λέμε όχι στα ψηλοτάκουνα για πολλές ώρες

Χαρίζουν θηλυκότητα, αλλά ταυτόχρονα συνιστούν απειλή για τα πόδια. Η μεγάλη ανύψωση της φτέρνας μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των δαχτύλων, ενώ η μετατόπιση του κέντρου βάρους από τη φτέρνα στα ακροδάχτυλα μπορεί να επιβαρύνει τις αρθρώσεις των γονάτων. Για το καλό των ποδιών μας ας φοράμε λιγότερο συχνά ψηλά τακούνια και ας προτιμάμε στην καθημερινότητά μας παπούτσια με τακούνια που δεν ξεπερνούν τα 4 εκ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024