Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκτονία 14χρονου: Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατό του - Τι λένε συμμαθητές και γονείς

Αυτοκτονία 14χρονου: Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατό του – Τι λένε συμμαθητές και γονείς

Θύμα bullying; Αυτοκτονία; Ή επικίνδυνες τάσεις στα social media; - Τι απαντούν παιδιά που έκαναν παρέα με τον 14χρονο

Ως ένα παιδί ευδιάθετο και ήσυχο περιγράφουν τον 14χρονο που αυτοκτόνησε πριν μερικές ημέρες, οι μαθητές του γυμνάσιου σχολείου στα Σεπόλια στο οποίο πήγαινε. Οι συμμαθητές του συγκλονισμένοι από τον θάνατό του δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του 14χρονου μαθητή τον οποίο περίμεναν να συναντήσουν την επόμενη μέρα στο προαύλιο χώρο.

Θύμα bullying; Αυτοκτονία; Ή επικίνδυνες τάσεις στα social media;Ακόμα τα αίτια του θανάτου του προσπαθούν να διευκρινιστούν.

«Ήταν καλό και ήσυχο παιδί, ευδιάθετο με όλους, δεν έδινε αφορμές» σχολιάζει ένας από τους συμμαθητές του 14χρονου ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ο ίδιος σχολιάζει πως «δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που ακούγονται, εάν κάποια πράγματα είναι αλήθεια. Εμένα δεν μου είχε πει κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό. Το πώς και γιατί μόνο αυτός το ήξερε».

«Θα τα πούμε αύριο»

«Θα τα πούμε αύριο» είχε πει στους συμμαθητές του την τελευταία ημέρα που τον είδαν.

Σχετικά με τα περιστατικά bullying στο σχολείο, ο ίδιος μαθητής αναφέρει πως: «Δεν ξέρω πολλά. Ίσως γινόντουσαν πολλά στα παρασκήνια. Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις. Δυστυχώς σε όλο τον κόσμο γίνεται bullying και στα περισσότερα σχολεία. Δεν θα ήταν το δικό μας ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο.

Ως ένας πολύ ευγενικό και καλό παιδί περιγράφουν και άλλοι συμμαθητές του τον 14χρονο. «Δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Ήταν από το καλύτερα παιδιά που είχα δει. Ήταν χαρά θεού» σχολιάζει ένας ακόμη από τους συμμαθητές του.

Σχετικά με τα περιστατικά bullying ο ίδιος αναφέρει: «Υπήρχαν παιδιά που τον πείραζαν και τον απειλούσαν, τον χτυπούσαν. Μάλλον όλα αυτά επειδή ήταν πιο αδύναμος και ήθελαν να δείξουν ότι είναι πιο δυνατοί από αυτόν».

«Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι» αναφέρει προσθέτοντας πως δεν ήταν βίαιο παιδί και δεν θα σήκωσε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. «Δεν είχε αναφέρει σε κανέναν υπεύθυνο τίποτα. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα ούτε οι δάσκαλοι» αναφέρει.

Το blackout challenge

Όσον αφορά το παιχνίδι «Βlackout Challenge» που εκτιμάται πως είναι ένα από τα ενδεχόμενα που ο 14χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του ένας συμμαθητής του σχολιάζει:

«Έχει γίνει trend στην κοινωνία. Το κάνουν πολλά παιδιά, αν και στο σχολείο μας δεν είχε ακουστεί να το έχει κάνει κάποιο παιδί».

«Δένεις κάτι στο λαιμό σου και προσπαθείς να το λύσεις χωρίς να πνιγείς» περιγράφει το παιχνίδι ο ίδιος. «Δένεις κάποιοι σεντόνι ή πετσέτα. Το βγάζεις ένα βίντεο και μετά το ανεβάζεις».

Μαχαίρια και συμμορίες

Οι δάσκαλοι και ο διευθυντής φαίνεται να μην γνωρίζουν ωστόσο τι γίνεται στον σχολικό χώρο με τους γονείς να δηλώνουν ανήσυχοι για τα παιδιά τους, κάνοντας λόγο ακόμα και για μαχαίρια εντός του σχολικού χώρου.

«Έχουμε ακούσει πως υπάρχει συρτάρι με πεταλούδες, με μαχαίρια, τέτοια πράγματα. Σαν γονιός φοβάμαι πάρα πολύ για το παιδί μου. Τον χειμώνα που έγινε κατάληψη ήταν ανοιχτή μόνο η πίσω πόρτα. Εμείς, οι γονείς, είχαμε πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία να έρθει. Πού ήταν ο γυμνασιάρχης, πού ήταν οι εκπαιδευτικοί;» αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα ενός μαθητή του συγκεκριμένου γυμνασίου. Όσον αφορά τον θάνατο του 14χρονου η ίδια σχολιάζει «το περιστατικό μας έχει σοκάρει».

Το χρονικό μέχρι την αυτοκτονία

Την περασμένη Παρασκευή το παιδί, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του, έφυγε από το σχολείο κυνηγημένο σύμφωνα με μαρτυρίες. Και δεν ήταν η πρώτη φορά…

Ο 14χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου ήταν αθλητής παγκρατίου, ένα είδος πάλης. Συχνά δεχόταν εκφοβισμό, όπως λένε οι συμμαθητές του, από άλλα παιδιά και δεν απαντούσε ποτέ στις προκλήσεις.

Τον 14χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του δίπλα στο κινητό του τηλέφωνο η μητέρα του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024