Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσσήνη: 5 δήμοι της Ευρώπης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας

Μεσσήνη: 5 δήμοι της Ευρώπης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας

Στη Μεσσήνη, 5 Δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας και δεσμεύτηκαν να δώσουν στους νέους των δήμων τους, λόγο στη διαμόρφωση των αποφάσεων για το μέλλον τους.

Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών οργανισμών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Youth for Europe (Y4EU).

Το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, του Δημάρχου του Δήμου Felsolsolca της Ουγγαρίας Tamas Szarka, του Δημάρχου του Δήμου Paneveys της Λιθουανίας Rytis Rackauskas, του Δημάρχου του Sorano της Ιταλίας Vanni Pierandrea, του εκπροσώπου του Δήμου Saint Julien’s της Μάλτας Guido Dalli και της εκπροσώπου από την Ιταλία Letizia Tessicini.

Το έργο U4EU έχει στόχο να ενθαρρύνει τη συμμετοχή νέων πολιτών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία και το Βέλγιο στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά και να τους δώσει την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και το όραμά τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα EUROPE FOR CITIZENS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών και συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομάδων ζητήματα διαπολιτισμικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των νέων, στις τοπικές κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετείχαν, παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Δήμου και τις σχετικές δράσεις και καλές πρακτικές για τους νέους, χθες στην αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Χώρου Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δημοτικού σχολείου Καρτερολίου.

Την Παρασκευή πρώτη ημέρα περιήγησης των συμμετεχόντων στον Δήμο Μεσσήνης έγινε ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Ανδρομονάστηρο, ενώ αργότερα ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, καλωσόρισε στο γραφείο του τους Δημάρχους των χωρών συμμετοχής.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024