Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι και οικολογία από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σερβία στο Θέατρο Πόρτα

Νέοι και οικολογία από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σερβία στο Θέατρο Πόρτα

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Εye Net 2.0 και η Polyplanity Productions παρουσιάζουν την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στην Αθήνα, το Φεστιβάλ European Youth Engagement Network 2.0, που περιλαμβάνει οκτώ θεατρικές παραστάσεις από οκτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ, νέες, νέοι, εκπαιδευτικοί αλλά και το ευρύτερο κοινό, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παραστάσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Σερβίας, που έχουν κοινό θέμα την Οικολογία, την Παρασκευή 20 Μαϊου στις 6.30 μ.μ στο θέατρο Πόρτα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους συντελεστές των ομάδων του προγράμματος και καλεσμένους ειδικούς σε ζητήματα περιβάλλοντος και οικολογίας.

 Συνεργάτες από κάθε χώρα συγκέντρωσαν ομάδες νέων ανθρώπων, κυρίως μαθήτριες και μαθητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με διαφορές ως προς την φυλετική και εθνική καταγωγή, τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις, δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσα σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η προοδευτική, κριτική και αναλυτική σκέψη, η αυτοπεποίθηση, η ομαδική εργασία, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα.

Τo πρόγραμμα ΕΥΕ Net 2.0 περιλαμβάνει διεθνείς δραστηριότητες με εργαστήρια και φεστιβάλ στις παρακάτω χώρες: Σερβία, Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία και στην Ελλάδα, με νέους ταλαντούχους συντελεστές που απευθύνονται ειδικά στους νέους!

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη, την πολιτιστική αλληλεπίδραση, την πολιτική συνείδηση καθώς και τη διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ των νέων πολιτών.

 Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, ή σε άλλη γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους. Η συζήτηση που ακολουθεί είναι στα αγγλικά.

 Το πρόγραμμα ΕΥΕ – ΝΕΤ 2.0 έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης 2.2. Δίκτυα Πόλεων, της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν σε αυτό 16 φορείς από 9 χώρες. Βασικός φορέας υλοποίησής του είναι το Ίδρυμα «Novi Sad – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης». @EuropeanYouthEngagementNet

 Αναλυτικά, οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:

ΕΛΛΑΔΑΑΓΡΑΦΑ (Unwritten Land)

Παραγωγή: Polyplanity Productions

Με την ελληνική φύση κατεστραμμένη από τις πυρκαγιές και χτυπημένη από τις συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα. Στο επίκεντρο της συζήτησης έχει μπει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε αρκετά σημεία που χαρακτηρίζονται από τη σπάνια φυσική ομορφιά τους. Το θέμα της ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και να θέσουμε σημαντικά ερωτήματα, καλώντας έτσι σε ενεργή συμμετοχή και συνεργασία όλη την Ευρώπη. Πως διαχειριζόμαστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεσματικά; ο χρόνος τελειώνει..!

 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Δημήτρης Γεωργιάδης

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ: Θάνος Χριστοδούλου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Lumiere Brother

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Νίκος Χαραλαμπίδης

ΝΕΟΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μενέλαος Κυπαρίσσης / Λήδα Μανούσου Αλεξίου / Ναταλία Πέλεκα / Θεοδόσης Τανής / Τάσος Προβιάς / Ανδριανή Νεοκλέους / Σταυριάνα Καδή

Με την υποστήριξη του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»

ΙΤΑΛΙΑ – ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ; (Do You Like Tomato Sauce?)

Παραγωγή: Associazione Culturale Capotrave / Kilowatt, Comune di Sansepolcro —Scuola Comunale di Teatro

 Πώς συμβαίνει και έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας αλλά με χαμηλό κόστος; Τι καθορίζει την τιμή ενός προϊόντος; Θα διασχίσουμε  τα χωράφια της Νότιας Ιταλίας και θα βρεθούμε ανάμεσα στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην συγκομιδή του «κόκκινου χρυσού» της ντομάτας. Μια έρευνα για την εργασιακή εκμετάλλευση των μεταναστών, αλλά και του ντόπιου εργατικού δυναμικού. Οι ιστορίες των γυναικών και ανδρών που βρίσκονται πίσω από την ειδυλλιακή δημόσια εικόνα της ιταλικής σπιτικής ντομάτας.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Lucia Franchi

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Chiara Ramanzini

ΦΩΤΙΣΜΟΙ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Piero Ercolani

ΝΕΟΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Alessia Antimi / Andrea Bucci / Letizia Cavargini / Giulio Detti / Agnese Gai / Giulia Gennaioli / Elena Lepri / Giuseppe Lucaccioni / Chiara Marrani / Riccardo Rondini / Emma Sabatini / Vanessa Siani / Agnese Zazzi

 

ΣΕΡΒΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (Legacy)

Παραγωγή: Theater company DRŽ – NE DAJ

 Μπορούμε να καταστρέψουμε τα πάντα έχοντας πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει; Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης και της ανθρωπότητας, θα γίνουμε μάρτυρες του τέλους του κόσμου. Ένας άνθρωπος παίρνει γη από τα παιδιά του χωρίς να ανησυχεί. Αντιμετωπίζει τη μητέρα-γη σαν κάτι που μπορεί να αγοραστεί, να κλαπεί και να πουληθεί σαν κοπάδι από ζώα ή σαν συλλογή λαμπερών κοσμημάτων. Η απληστία του μια μέρα θα καταστρέψει και θα αφήσει τη γη έρημη και κατεστραμμένη. Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή;

 ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Sonja Leštar

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Maja Grgić

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Djordje Marković

AUGMENTED REALITY ART: Stanislav Grgić

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Milan Inic, Stefan Sabo

ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Stefan Sabo / Lena Bognar / Jana Janković / Vojo Ćetković / Nikola Bogdanović / Ilija Bogdanović / Ana Sarić / Aleksa Tucakov / Jovana Grabež / Milana Stojanović / Isidora Lakić / Marija Đurđević / Anđela Andrijević / Amelia Stakić / Hana Gusić / Magdalena Kanja / Petra Jovanović / Jovana Dugonjić / Emina Durić / Pavle Hrnčić / Nina Lazić / Dušan Trbojević / Sofija Marić / Medina Ramadani / Vanja Djurišić / Milan Inić / Mateja Kardelis / Vanja Halupa / Nikolina Đenadija / Danijela Savanović

 Με την υποστήριξη της Πόλης του Novi Sad και του Υπουργείου Πολιτισμού και Πληροφόρησης της Σερβικής Δημοκρατίας

 

Για περισσότερες πληροφορίες – ομαδικές κρατήσεις στο θέατρο Πόρτα:  

210 7711333

(Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-13.00)

polyplanity@gmail.com

 Οι κρατήσεις των θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά ή μέσω email

Θα διατεθούν και δελτία εισόδου με σειρά προτεραιότητας 1 ώρα πριν την παρουσίαση.

inSports

H συγκλονιστική ταινία της UEFA για τον τελικό του Conference League και την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού

Η ανυπομονησία για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, οι αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, το ξέσπασμα στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024