Πιερία: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν 70.000 ευρώ
Πώς οι αρχές εξιχνίασαν την απάτη στην Πιερία.
Περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που έγινε τον προηγούμενο μήνα στην Πιερία, εξιχνίασαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ύστερα από μεθοδική έρευνα.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου άνδρα και μίας 20χρονης γυναίκας, υπηκόων Αλβανίας, για το αδίκημα της απάτης.
Το χρονικό της απάτης
Το απόγευμα της 19ης Απριλίου 2022, άγνωστος τηλεφώνησε στην 84χρονη σε σταθερό τηλέφωνο, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα. Μάλιστα, στο τηλέφωνο εμφανίστηκε και γυναίκα συνεργός του, η οποία υποδύονταν δήθεν την κόρη της ηλικιωμένης, προκειμένου να γίνουν περισσότερο πειστικοί. Στη συνέχεια ζήτησε χρήματα από την ηλικιωμένη, ώστε η κόρη της να αποφύγει δήθεν τις νομικές συνέπειες, με αποτέλεσμα να παραλάβουν από το σπίτι της ηλικιωμένης το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης με όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα και παρέλαβαν τα χρήματα, όπου κράτησαν ένα μέρος αυτών και τα υπόλοιπα παρέδωσαν σε άγνωστο συνεργό τους. Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέρος των χρημάτων που απέσπασαν χρησιμοποίησαν για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία τραπεζική κάρτα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα ολιγόλεπτα πονταρίσματα ενισχύουν τη… μανία με τα κρυπτονομίσματα
- Τραμπ για Ιράν: Είμαστε καλοί που δεν τους καταστρέψαμε εντελώς τη χώρα – Θα τους χτυπήσουμε σκληρότερα
- Γιατί ο Σιμεόνε ξέσπασε κατά των μέσων ενημέρωσης
- The Expla-in Project| ΠΑΣΟΚ: Πώς η δήλωση Ντίλιαν για τις υποκλοπές αλλάζει τα δεδομένα
- Η κυβέρνηση Τραμπ κυνηγά τον διοικητή της Fed δικαστικά για να… ρίξει τα επιτόκια
- Grand Prix: Αναβάλλονται λόγω του πολέμου οι αγώνες της Formula 1 σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία



