Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στην πρώην σύζυγο και σε συγγενείς του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στην πρώην σύζυγο και σε συγγενείς του Πούτιν

"Θα συνεχίσουμε με κυρώσεις σε όλους εκείνους που βοηθούν και υποθάλπουν την επιθετικότητα του Πούτιν μέχρι να υπερισχύσει η Ουκρανία".

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο γύρο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, θέτοντας στο στόχαστρο το οικονομικό δίκτυο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, περιλαμβανομένης της πρώην συζύγου του και συγγενών του.

«Εκθέτουμε και θέτουμε στο στόχαστρο το σκοτεινό δίκτυο που στηρίζει τον πολυτελή τρόπο ζωής του Πούτιν και σφίγγουμε τον κλοιό στον στενότερο κύκλο του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Θα συνεχίσουμε με κυρώσεις σε όλους εκείνους που βοηθούν και υποθάλπουν την επιθετικότητα του Πούτιν μέχρι να υπερισχύσει η Ουκρανία».

Η Βρετανία, ενεργώντας από κοινού με τους δυτικούς συμμάχους, έχει επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους καθώς και σε στρατηγικά σημαντικές βιομηχανίες και εταιρίες απαντώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στα 12 νέα ονόματα που προστίθενται στον κατάλογο των βρετανικών κυρώσεων περιλαμβάνεται η πρώην σύζυγος του Πούτιν Λιουντμίλα Οτσερέτναγια και πολλοί συγγενείς του που κατέχουν διοικητικές θέσεις σε μεγάλες ρωσικές εταιρίες όπως η Gazprom. Αντιμετωπίζουν πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως εκείνοι σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις υποστήριξαν τον Πούτιν με αντάλλαγμα πλούτη, σημαντικές δουλειές και επιρροή στις ρωσικές υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024