Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κούβα: Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Saratoga - Ανάμεσά τους 4 παιδιά και έφηβοι

Κούβα: Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Saratoga – Ανάμεσά τους 4 παιδιά και έφηβοι

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη που προκλήθηκε στο εμβληματικό ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα χαλάσματα.

Τους σαράντα νεκρούς έφθασε χθες Δευτέρα ο απολογισμός των θυμάτων της ισχυρής έκρηξης εξαιτίας διαρροής αερίου που κατέστρεψε την περασμένη Παρασκευή μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου Saratoga (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Alexandre Meneghini), στο κέντρο της Αβάνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κούβας

«12 ως 13» αγνοούνται

Ως χθες το απόγευμα οι αρχές έκαναν λόγο επίσης για 54 τραυματίες, ανάμεσά τους 18 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έξι σε κρίσιμη και άλλοι επτά σε σοβαρή κατάσταση.

Στους 40 νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερα παιδιά και έφηβοι, καθώς και 27χρονη ισπανίδα τουρίστρια.

Ανασύρθηκαν ακόμη τέσσερα πτώματα, που ανήκαν σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου, σύμφωνα με το δημόσιο κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων ACN, που μετέδωσε νωρίτερα χθες πως «12 ως 13 άνθρωποι» εξακολουθούσαν να αγνοούνται.

Οι έρευνες συνεχίζονταν το βράδυ, επικεντρωμένες στα υπόγεια του κτιρίου, όπου την πρόσβαση περιπλέκει ο τεράστιος όγκος χαλασμάτων.

«Είναι πολύ επικίνδυνο στάδιο λόγω της συγκέντρωσης συντριμμιών και του κινδύνου κατάρρευσης», εξήγησε στη δημόσια τηλεόραση ο πύραρχος Λουίς Κάρλος Γκουσμάν, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος.

Θα επαναλειτουργούσε σήμερα

Το πολυτελές ξενοδοχείο, εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, παρέμενε κλειστό για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του που θα γινόταν σήμερα.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού το Σάββατο, στο εσωτερικό του κτιρίου εργάζονταν 51 άνθρωποι όταν έγινε η έκρηξη, που κατά τα στοιχεία των αρχών οφειλόταν σε διαρροή καθώς το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι υπέστησαν τρομακτική καταστροφή.

Βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση δωρεών για τα θύματα. Το Saratoga, το οποίο διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, έμβλημα της παλιάς Αβάνας, είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε κι έγινε πέντε αστέρων το 2005.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024