Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οριστικό: Μια Κυριακή τον μήνα η Κηφισιά κλείνει για τα αυτοκίνητα

Οριστικό: Μια Κυριακή τον μήνα η Κηφισιά κλείνει για τα αυτοκίνητα

Ο Δήμος Κηφισιάς αποφάσισε να απαγορεύει στα αυτοκίνητα την είσοδο στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας μια Κυριακή κάθε μήνα. Παράλληλα θα προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα δημοσίας χρήσης ποδήλατα.

Ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά στην παραχώρηση του δημόσιου χώρου στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας, σε πεζούς και ποδηλάτες μια Κυριακή το μήνα.

Στόχος της «πράσινης» δράσης η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν με την ησυχία τους το κέντρο της πόλης. Μια απόφαση που θα μπορούσε να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες δράσεις σε αστικούς πυκνοκατοικημένους δήμους της χώρας.

Διότι οι πόλεις μας όπως έχουν προ-διαμορφωθεί είναι φιλικές μόνο για τα οχήματα κακά τα ψέμματα και τα πεζοδρόμια στις περισσότερες από αυτές είναι κυρίως «δεντροδρόμια» όπου περπατάς κάνοντας σλάλομ. Οπότε τουλάχιστον λίγες μέρες κάθε χρόνο ας δοθεί στον πολίτη ο δημόσιος χώρος που του αξίζει.

Νέα πρωτοβουλία όμως για ήπια μέσα κυκλοφορίας, όπως είναι τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα πρόκειται να αναπτυχθεί στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο Δήμος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για τη προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος δανεισμού 46 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 317.822,68 ευρώ και αφορά στην αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, στην ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση των μετακινήσεων.

Μεταξύ άλλων το έργο περιλαμβάνει:

  • 46 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, με έξυπνη κλειδαριά
  • αντιβανδαλιστικές θέσεις κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου
  • συστήματα φόρτισης σταθμού μίσθωσης
  • τερματικά μίσθωσης ποδηλάτου με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης, οθόνη αφής, αναγνώστη πιστωτικών/χρεωστικών καρτών και εκτυπωτή αποδείξεων
  • εξοπλισμό και λογισμικό έκδοσης προσωποιημένων έξυπνων καρτών συνδρομητών

Η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών είναι στόχος του Δήμου Κηφισιάς ο οποίος και με την ευκαιρία της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το Σεπτέμβριο είχε δώσει την ευκαιρία στους  πολίτες να δοκιμάσουν τις μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα  (αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι) και μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους.

Ποδηλατικές υποδομές θα υλοποιηθούν από την Πολιτεία, στα βόρεια προάστια οι οποίες θα φτάνουν στην Κηφισιά και αναμένεται να ενισχύσουν την ανταπόκριση των πολιτών σε πιο οικολογικά  μέσα μεταφοράς.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024