Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιώσιμη μικροκινητικότητα

Βιώσιμη μικροκινητικότητα

Η κίνηση σε αστικούς Δήμους με ποδήλατα γίνεται πλέον αναγκαιότητα, δεδομένης της υπεραύξησης των αυτοκινήτων, της έλλειψης χώρων στάθμευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού πέτυχε την ένταξη και τη χρηματοδότηση με 380.000 €, για την υλοποίηση του προγράμματος «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας».

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικροκινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου μας για προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, με αντίστοιχους σταθμούς στάθμευσης και φόρτισης και θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS.

Παράλληλα, μέσω ειδικής εφαρμογής θα μπορούν κάτοικοι και επισκέπτες να μισθώνουν τα ποδήλατα πολύ εύκολα, για όσο χρόνο επιθυμούν και να τα επιστρέφουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης.

Είναι μια καλή ευκαιρία να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο περισσότεροι Δήμοι γίνεται, διότι αν το δούμε αθροιστικά αυτό θα σημάνει σημαντική μείωση των οχημάτων σε μικρής κλίμακας μετακινήσεις. Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, προσπαθώντας να διατηρήσει την βιώσιμη αστική κινητικότητα σε ανώτερο επίπεδο επενδύει στην χρήση ποδηλάτου από τους Δημότες του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024