Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάποιος να μαζέψει τους «πραιτoριανούς» της Αστυνομίας στο ΑΠΘ προτού να είναι αργά

Κάποιος να μαζέψει τους «πραιτoριανούς» της Αστυνομίας στο ΑΠΘ προτού να είναι αργά

Κάποιοι θέλουν νεκρούς. Αν αυτό συμβαίνει τότε η Αστυνομία οφείλει να μαζευτεί. Προτού κάποια μάνα κλάψει το παιδί της

Δεν ξέρω γιατί όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν λαμβάνουν τη δημοσιότητα που τους αξίζουν.

Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εδώ και 40 και πλέον χρόνια οι αντιπαραθέσεις στα Πανεπιστήμια θα λύνονται με βίαια επεισόδια, με ξυλοδαρμούς, με τραμπουκισμούς, με καταστροφές και με αστυνομική βία που κάποτε θα πρέπει να σταματήσει.

Δεν ξέρω αν κάποιοι θέλουν νεκρούς. Από τη μια πλευρά ορισμένοι όψιμοι επαναστάτες της φακής που καταστρέφουν ό,τι βρουν μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. Και που πολλές φορές δεν έχουν καμιά σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Κι από την άλλη ομάδες αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων, να προβαίνουν σε τέτοιες βιαιότητες που δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία, με τα δημοκρατικά αισθήματα, με το δίκαιο και τον πολιτισμό αυτής της χώρας.

Οποιο δει τα βίντεο που ακολουθούν θα αντιληφθεί ότι, ανεξαρτήτως του τι έχει γίνει και ποιος έχει δίκιο, η αστυνομία δρα με παραλογισμό.

Και κάποιος πρέπει να τους μαζέψει εκεί στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω αν είναι κεντρική εντολή ή αν κάποιος στρατηγός παίρνει μόνος του αποφάσεις να δείρει ανηλεώς φοιτητές και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή κάποιων από αυτούς, όμως, εδώ και τώρα πρέπει κάποιος να τους μαζέψει προτού έχουμε χειρότερα.

Ο υπουργός, κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε θέματα που προσβάλλουν τη δημοκρατία ή που θέτουν σε κίνδυνο ζωές πολιτών;

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος γνωρίζει καλά τη συμπρωτεύουσα αφού ήταν μέχρι πρότινος «Θεσσαλονικάρχης»; Ο νέος αστυνομικός διευθυντής της πόλης;

Κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτό που συμβαίνει με την επιθετική, στα όρια του εγκλήματος, συμπεριφορά κάποιων οργάνων της τάξης.

Όταν χτυπούν με ευθεία βολή με βολίδες κρότου – λάμψης, είναι απλή συγκυρία ότι δεν έχουμε απώλεια ζωής.

Όταν τραβούν με τόσο άθλιο τρόπο έναν νεαρό, τον χτυπούν και τον σέρνουν στις σκάλες, είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει στο κεφάλι και να μείνει στον τόπο.

Όταν επιτίθενται με μανία σε μια ομάδα νεαρών που ενδεχομένως να προκαλούν, είναι σίγουρο ότι κάποια μάνα θα κλάψει το παιδί της. δ

Δεν μπορεί οι αστυνομικοί να χάνουν την ψυχραιμία τους και να βαράνε στο ψαχνό. Και η δουλειά τους δεν είναι το… καλό ξύλο που δίνουν.

Είναι θέμα χρόνου… και τύχης να θρηνήσουμε νεκρό, χτυπημένο από κλομπ στο κεφάλι ή τα χτυπήματα που δέχεται από αστυνομικούς που δείχνουν παντελή έλλειψη εκπαίδευσης.

Και στο κάτω – κάτω, αν κάποιοι ονειρεύονται επιβολή του νόμου και τις τάξης με χτυπήματα στο κεφάλι, με κροτίδες ή με ασφυξία που προκαλούν σε διαδηλωτές που δεν μπορούν να ανασάνουν, καλύτερα να το ξανασκεφτούν.

Αν τα ΜΑΤ δεν έχουν σωστή εκπαίδευση, τότε το υπουργείο οφείλει να τους εκπαιδεύσει.

Αντί, λοιπόν, να αναλώνονται επικοινωνιακά σε διαμάχες με τον δήμαρχο της Αθήνας για το αν υπάρχει ανομία (λες και οι πολίτες είναι ανόητοι ή δε βλέπουν όσα συμβαίνουν) καλύτερα να μαζέψουν τους πραιτωριανούς της Θεσσαλονίκης.

Προτού να είναι αργά…

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024