Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Καμία ένδειξη για τα επόμενα βήματα στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πούτιν: Καμία ένδειξη για τα επόμενα βήματα στον πόλεμο της Ουκρανίας

Όπως αναφέρει το BBC, η πολυαναμενόμενη - τουλάχιστον από τη Δύση- ομιλία του Πούτιν δεν έδωσε τελικά κανένα πραγματικό στοιχείο για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου

Η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν την Ημέρα της Νίκης είχε αναχθεί από Δυτικά ΜΜΕ και αναλυτές ως ένα κομβικό σημείο που αν μην τι άλλο θα έδινε το στίγμα της στρατηγικής της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ωστόσο τα όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος δεν προσέφεραν, σύμφωνα με ανάλυση του BBC, καμία πραγματική ένδειξη για το επόμενο βήμα του.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ο Πούτιν μπορεί να αντλεί σήμερα μια ικανοποίηση από τις πυρετώδεις δυτικές εικασίες που έπεσαν έξω.

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε στην ομιλία του η σύνδεση του σημερινού πολέμου στην Ουκρανία με τον αγώνα κατά της ναζιστικής Γερμανίας, ωστόσο δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τις προθέσεις του.

Ούτε κλιμάκωση ούτε νίκη

Δεν έκανε αναφορά για περαιτέρω κινητοποίηση, αλλά και καμία δήλωση νίκης στην Ουκρανία. Μια αναφορά σε απώλειες, αλλά καμία αλλαγή στην ορολογία: πρόκειται ακόμα για μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όχι για πόλεμο.

«Είναι ο Πούτιν ευτυχής που αφήνει τους πάντες να μαντεύουν, ή η έλλειψη λεπτομερειών αντανακλά τις υποχωρήσεις της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης;», αναρωτιέται το BBC.

Υπήρξαν επιτεύγματα της Μόσχας. Η Ρωσία κατέλαβε εδάφη και προκάλεσε τρομερές ζημιές στην Ουκρανία.

«Αλλά δεδομένης της κλίμακας της εισβολής τον Φεβρουάριο, αυτή η επιχείρηση απέτυχε μοναδικά στον κεντρικό στόχο της Μόσχας: την ήττα της Ουκρανίας και την απομάκρυνση της ηγεσίας της», καταλήγει το δημοσίευμα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024