Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα μπει στον πόλεμο αν η Πολωνία εισβάλει στη Δυτική Ουκρανία

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία θα μπει στον πόλεμο αν η Πολωνία εισβάλει στη Δυτική Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο τόνισε ότι αν η Πολωνία εισβάλει στη Δυτική Ουκρανία, η χώρα του θα μπεί στον πόλεμο και ήδη ο στρατός της προετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Πολωνία, με την έγκριση της Ουάσιγκτον, εκκολάπτει σχέδια για εισβολή στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, τα οποία καθορίζει ως «ιστορικά της εδάφη». Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα topcor.ru.

«Είναι ήδη στο μυαλό μου»

Και προσθέτει ότι η Ρωσία δεν συμφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων, καθώς αυτό θα ενισχύσει τα αντιρωσικά αισθήματα στην Πολωνία και θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση της Ουκρανίας.

Στην υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη δεν συμφωνεί η Λευκορωσία. Ετσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Associated Press, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters) δήλωσε ότι η παρουσία των πολωνικών στρατευμάτων στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας θα ωθήσει τη Λευκορωσία να αναλάβει αποφασιστική δράση, συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα.

«Ο διαμελισμός της Ουκρανίας είναι ήδη στο μυαλό μου. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στους λεγόμενους σημερινούς συμμάχους. Επομένως, δεν αποκλείω ότι εμείς, οι τρεις σλαβικοί λαοί (Λευκορώσοι, Ουκρανοί και Ρώσοι), θα πρέπει να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της Ουκρανίας», είπε ο λευκορώσος ηγέτης.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό το γνωρίζει και η Ουάσιγκτον.

Ασκήσεις ετοιμότητας

Στο μεταξύ, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο από την Πολωνία, η Λευκορωσία αναπτύσσει την αμυντική ικανότητα των στρατευμάτων της.

Γι’ αυτόν τον λόγο, στις 4 Μαΐου, ξεκίνησε αιφνίδια δοκιμή της απάντησης των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας.

Ο λευκορωσικός στρατός εξασκείται στην ετοιμότητα μάχης και εκπαιδεύεται στην εκτέλεση διάφορων ειδών επιχειρησιακών καθηκόντων, καταλήγει η topcor.ru.

Πηγή: topcor.ru, echedoros-a.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024