Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δελφίνια συνελήφθησαν σε μη συναινετική συνεύρεση με φίδι

Δελφίνια συνελήφθησαν σε μη συναινετική συνεύρεση με φίδι

Το θύμα της σεξουαλικής επίθεσης «δεν πρέπει να πέρασε καλά»

Ακολασίες που δεν χωρά ανθρώπου νους εκτυλίσσονται στα θολά νερά του ποταμού Τιχαμούτσι στη Βολιβία: δελφίνια σε κατάσταση ερωτικής έξαψης συνελήφθησαν να κακοποιούν ένα άτυχο φίδι, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Τα βολιβιανά ποταμίσια δελφίνια (Ιnia geoffrensis boliviensis) είναι σχεδόν τυφλά και σπάνια ξεπροβάλλουν πάνω από την επιφάνεια του ποταμού. Γι’ αυτό και ο Στέφεν Ράιχλε, ζωολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Σάντα Κρουζ, ένιωσε τυχερός όταν είδε ένα ολόκληρο κοπάδι με τα ρύγχη τους έξω από το νερό. Η ομάδα του έσπευσε να φωτογραφήσει το σπάνιο περιστατικό τον Αύγουστο του 2021.

Η έκπληξη ήρθε όταν οι ερευνητές άρχισαν να εξετάζουν τις εικόνες που είχαν συλλέξει: δύο αρσενικά δελφίνια της ομάδας κρατούσαν και τα δύο στο στόμα τους ένα μεγάλο βολιβιανό ανακόντα (Eunectes beniensis).

Διαβάστε επίσης: Αράχνες ενεργοποιούν εκτινασσόμενο κάθισμα για να γλιτώσουν από κανιβαλισμό μετά το σεξ – Βίντεο

Το να παίζουν τα δελφίνια με έναν κορυφαίο θηρευτή που φτάνει σε μήκος τα 4,4 μέτρα θα ήταν είδηση από μόνο του. Η υπόθεση όμως πήρε σόκινγκ χαρακτήρα όταν οι ερευνητές πρόσεξαν ότι και τα δύο δελφίνια βρίσκονταν σε στύση.

Η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι τα δελφίνια απλά διασκέδαζαν, αναφέρει ο Ράιχλε και οι συνεργάτες του σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στην επιθεώρηση Ecology. Ο τίτλος της είναι Μια περίπτωση παιχνιδιάρικης αλλελεπίδρασης ανάμεσα σε βολιβιανά δελφίνια και ένα βολιβιανό ανακόντα.

Δεδομένου ότι τα δελφίνια είναι τόσο παιχνιδιάρικα, «το παιχνίδι φαίνεται αρκετά πειστική απάντηση» δήλωσε στους New York Times ο Ομάρ  Εντιαούσπε-Νέτο του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Βραζιλίας, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Άλλοι ζωολόγοι όμως δίνουν διαφορετική εκτίμηση: το ανακόντα «μπορεί να ήταν σεξουαλικά ερεθιστικό για τα δελφίνια» δήλωσε η Νταϊάνα Ρέις, ειδικός στα θαλάσσια θηλαστικά του Κολεγίου Χάντερ στη Νέα Υόρκη, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη.

«Ίσως ήταν κάτι πάνω στο οποίο μπορούσαν να τριφτούν».

Τα σεξουαλικά παιχνίδια είναι εξάλλου ευρέως γνωστά στους ζωολόγους που μελετούν στα δελφίνια: τρίβουν τα γεννητικά τους όργανα σε δελφίνια ή βάζουν το πέος τους σε ζωντανά ή άψυχα αντικείμενα. Η δρ Ράις μάλιστα είχε γίνει μάρτυρας περιστατικού στο οποίο αρσενικά ρινοδέλφινα προσπάθησαν να διεισδύσουν στον φυσητήρα μιας φάλαινας που είχε διασωθεί και μεταφερθεί σε ενυδρείο.

Δεν αποκλείεται λοιπόν τα βολιβιανά δελφίνια να προσπαθούσαν να βιάσουν το ανακόντα, κατέληξε η δρ Ράις.

Παραμένει άγνωστο τι απέγινε το φίδι, το οποίο σύμφωνα με τον δρ Ράιχλε «δεν πρέπει να πέρασε καλά» αλλά πιθανότατα δεν φαγώθηκε από τα δελφίνια.

Τα βολιβιανά ανακόντα είναι ημιυδρόβια και μπορούν να κρατούν την ανάσα τους για λίγο. Επειδή όμως το φίδι έμεινε στα δόντια των δελφινιών για τουλάχιστον επτά λεπτά, την περισσότερη ώρα βυθισμένο, πιθανότατα δεν επέζησε της συνεύρεσης.

Δεν αποκλείεται επομένως να επρόκειτο για υπόθεση μαζικού βιασμού μετά φόνου.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024