Συνέδριο ΝΔ: Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα στο βήμα – Τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή
Ο Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, εκλέχτηκε πρώτος ως σύνεδρος στη Β΄Πειραιά
Στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ανέβηκε ο Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, που κατάγεται από το Μπουρουντί, και είναι μέλος της γαλάζιας παράταξης.
Ο ίδιος είχε σπουδάσει στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990 αρχικά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη συνέχεια στη Νομική όπου είχε ενεργή δράση στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ.
Αργότερα επέστρεψε στο Μπουρουντί όπου και φυλακίστηκε από το καθεστώς, καθώς όπως είπε στην τοποθέτησή του αγωνιζόταν για τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών και προσωπικά τότε του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά αποφυλακίστηκε και από το 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα.
Ο πρώτος σε ψήφους συνέδρους στη Β Πειραιά
«Θέλω να εκφράσω από τα βάθη της γαλανόλευκης ψυχής μου ένα ευχαριστώ για την ίδια την ελευθερία μου», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του και πρόσθεσε: «Βρέθηκα να ξανανοίγω τα φτερά μου, και να γεννιέμαι ξανά στην Ελλάδα της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».
«Σήμερα έχω την τιμή να στέκομαι μπροστά σας ως ο πρώτος σύνεδρος σε ψήφους στη Β Πειραιά αλλά και ως υποδιοικητής της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης στην Υπηρεσία Ασύλου».
Ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νότη Μηταράκη, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μοντέλο των ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε όταν ήταν στην κυβέρνηση», αλλά και για το ότι «δυσφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό με τις εικόνες από τη Μόρια και τα νησιά».
Δημοσιεύματα προ λίγων μηνών ανέφεραν ότι ο κ. Χαγκαμπιμάνα, ενδέχεται να είναι ο πρώτος μαύρος βουλευτής στην Ελλάδα, καθώς η ΝΔ σκέφτεται να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά της.
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442