Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: «Η νέα κρίση δεν θα εκτρέψει την οικονομία»

Σταϊκούρας: «Η νέα κρίση δεν θα εκτρέψει την οικονομία»

«Η κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις με στόχο την σταδιακή μετάβαση σε δημοσιονομική ισορροπία» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Τον απολογισμό της οικονομικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση τα τρία τελευταία χρόνια αλλά και τους επόμενους στόχους της παρουσίασε στην ομιλία του στο 14 συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας κάνοντας μια ιστορική διαδρομή από το πρώτο συνέδριο της ΝΔ μέχρι σήμερα επεσήμανε ότι στην τριετία η κυβέρνηση διαχειρίστηκε απρόσμενες και πολυεπίπεδες κρίσεις.

«Καταφέραμε με σκληρή και συστηματική προσπάθεια» τόνισε «να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία καταγράφοντας θετικές εξελίξεις όπως είναι η ισχυρή ανάκαμψη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η μόνιμη μείωση φόρου και ασφαλιστικών εισφορών, η σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας, η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη σημερινή κρίση εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει τα θεμέλια και είναι αισιόδοξη ότι θα δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμες καταστάσεις. «Θα πλήξει, αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύγχρονες πολιτικές

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας περιέγραψε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «υλοποιούμε σύγχρονες πολιτικές, εκσυγχρονίζουμε την Δημόσια Διοίκηση, χρηματοδοτούμε την έρευνα και την καινοτομία, προωθούμε μεταρρυθμίσεις με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την σταδιακή μετάβαση σε δημοσιονομική ισορροπία, την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας».

Η ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας και η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδος παραμένουν στην κορυφή των κυβερνητικών στόχων, μαζί με την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την μείωση των οικονομικών ανισοτήτων.

«Όλα αυτά θα συμβάλλουν» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών «στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της οικονομίας, στην επίτευξη ψηλής και διατηρήσιμης μεγένθυσης, στην δημιουργία νέων, ποιοτικών, καλών θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» πρόσθεσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024