Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι επιλογές για εκδρομή Σαββατοκύριακου κοντά στην Αθήνα

Έξι επιλογές για εκδρομή Σαββατοκύριακου κοντά στην Αθήνα

Αν θέλετε να κάνετε μια σύντομη απόδραση το σαββατοκύριακο, δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε πολλές ώρες ή να ξοδέψετε αρκετά χρήματα σε βενζίνη, μεταφορικά και διαμονή.

Υπέροχοι προορισμοί για σύντομες αποδράσεις με την παρέα ή την οικογένεια σας για μονοήμερη εκδρομή ή για Σαββατοκύριακα.

Δεν χρειάζεται να το σκεφθείτε πολύ, ειδικά αυτή την εποχή θα ξεφύγετε και θα βρεθείτε σε ανοιξιάτικα τοπία και εικόνες που θα σας ανανεώσουν.

Λίμνη Μπελέτσι/ Πάρνηθα 

Στην Πάρνηθα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μέσα στη φύση και περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, η λίμνη Μπελέτσι είναι μια όαση. Μια μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας με πάπιες, χελώνες, βατραχάκια αλλά και ελάφια στο πιο βόρειο κομμάτι της.

Η περιοχή ενδείκνυται για πικ νικ καθώς εκεί υπάρχουν παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια αλλά και παιδική χαρά. Μερικά μέτρα πιο κάτω βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.

Πως θα φτάσετε μέχρι εκεί; Βγείτε από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη και συνεχίστε με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δεκελείας. Μόλις φτάσετε στην οδό Αγίας Τριάδας, στρίβετε αριστερά και ακολουθείτε την οδό Κίρκης και φτάσατε στη λίμνη.

Farma Moo, Νέα Μάκρη/Διόνυσος

Αν οι φάρμες αποτελούσαν πάντα το όνειρό σας, μπορείτε να ζήσετε μερικές ώρες στη Farma Moo. Bρίσκεται στα σύνορα Διονύσου-Νέας Μάκρης σε μια από τις πιο εύφορες κοιλάδες της Ανατολικής Αττικής, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στα βουνά.

Πρόκειται για μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών πλούσια σε πράσινο, με διάφορα ζωάκια, γαϊδουράκια, άλογα, πόνι, κότες, γαλοπούλες να τριγυρνούν και καταπράσινα περιβόλια, σε έναν πραγματικό παράδεισο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας.

Και αφού χαλαρώσετε μπορείτε να καθίσετε για φαγητό και να απολαύσετε πιάτα με ολόφρεσκα προϊόντα της φάρμας, να πάτε μια βόλτα παραλιακά στη Νέα Μάκρη ή να ανεβείτε προς τον Διόνυσο.

Λίμνη Μαραθώνα

Απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μια τεχνητή λίμνη, η οποία συγκεντρώνει το νερό για την ύδρευση της Αθήνας. Με έκταση περίπου 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων και μέγιστο βάθος τα 54 μέτρα, η λίμνη συνθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο με το δάσος που την περιβάλλει και το πράσινο της περιοχής.

Μαζί με το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα ανήκουν στους δέκα εναπομείναντες υγρότοπους της Αττικής. Στη συγκεκριμένη περιοχή θα απολαύσετε έναν εύφορο κάμπο, περίπου12 χιλιόμετρα αμμουδερής παραλίας και το υπέροχο πευκοδάσος του Σχοινιά. Αν θελήσετε να ξεκουραστείτε θα βρείτε στο σημείο ένα υπέροχο καφέ με υπέροχη θέα στη λίμνη αλλά μεσογειακή κουζίνα με υπέροχα πιάτα.

Φενεός

Αν θέλετε να βγείτε έξω από την πόλη, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την πανέμορφη ορεινή Κορινθία και τον Φενεό. Το ορεινό αυτό χωριό με τα δασώδη βουνά να συνθέτουν μια εικόνα σαν πίνακα ζωγραφικής και την πανέμορφη τεχνητή, καταγάλανη λίμνη Δόξα έχει το χαρακτηρισμό Ελβετία της Κορινθίας.

Στα 9 χωριά της περιοχής θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία μες τα πλατάνια και την όμορφη φύση, τις πετρόκτιστες εκκλησίες και τα αρχοντικά.

Κυριάκι, Βοιωτία

Μια βόλτα μέχρι το αλπικής ομορφιάς  Κυριάκι ένα χωριό της Βοιωτίας, χτισµένο σε ένα καταπράσινο τοπίο, σε υψόµετρο 720 µέτρων, στις βορειοδυτικές πλαγιές του Ελικώνα σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μόλις 133 χλμ. περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο, θα σας αποζημιώσει.

Εκεί, θα περπατήσετε στα όμορφα σοκάκια του, θα δοκιμάσετε ντόπιες λιχουδιές όπως χυλοπίτες, τραχανά, κρασί και λάδι, θα βρείτε τα περισσότερα καφενεία και μπαράκια και την πιο «πολύβουη» ατμόσφαιρα που έχει να επιδείξει ολόκληρος ο Ελικώνας, θα επισκεφθείτε την Μεγάλη Βρύση πάνω από κεντρική πλατεία και την εκκλησία της Παναγίας και θα απολαύσετε άπλετη θέα από τον Πρόδρομο.

Χαλκίδα

Ιδανικός προορισμός ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός για τους κατοίκους της Αθήνας.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα αυτή η όμορφη πόλη με φόντο τη θάλασσα, χαρίζει πολλές επιλογές για τον επισκέπτη και φυσικά δεκάδες αξιόλογες προτάσεις για καφέ και φαγητό κυρίως φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα οποία άλλωστε φημίζεται, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξίσου εκλεκτές προτάσεις σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και παραδοσιακές ταβέρνες.

Σε 1 ώρα περίπου από την Εθνική και έχεις φτάσει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024