Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι στην ανθισμένη Ευρώπη με πέντε μαγικούς λουλουδιαστούς προορισμούς

Ταξίδι στην ανθισμένη Ευρώπη με πέντε μαγικούς λουλουδιαστούς προορισμούς

Η Ευρώπη είναι κυρίως γνωστή σε όλους μας για τους βροχερούς, κρύους και γκρίζους χειμώνες. Όταν όμως έρχεται η Άνοιξη με τις ηλιόλουστες ημέρες απολαμβάνουμε τη μαγεία της φύσης με τα υπέροχα χρώματα και αρώματα.

Αν και σίγουρα οι επιλογές είναι πολλές, ξεχωρίσαμε πέντε σημεία της γηραίας ηπείρου που αξίζει να επισκεφθείτε και σας τα προτείνουμε:

Keukenhof, Ολλανδία με τις τουλίπες της

Οι Κήποι Keukenhof είναι το σημείο της χώρας όπου γιορτάζεται η τουλίπα, το εθνικό λουλούδι της Ολλανδίας. Εκεί ο επισκέπτης συναντά πολλές ποικιλίες σε όλα τα διαφορετικά σχήματα, χρώματα, φυτεμένη σε σειρές, σε διάφορους σχηματισμούς και σχέδια. Στο Keukenhof βρίσκουμε επίσης ορχιδέες, τριαντάφυλλα, νάρκισσους υάκινθους, κρίνους και πολλά ακόμα υπέροχα λουλούδια. Εξωτερικοί κήποι, μεγάλα περίπτερα, υπόστεγα και κτίρια της πόλης είναι πλημμυρισμένα από αυτά τα υπέροχα άνθη. Το Keukenhof απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ και αξίζει να κάνετε αυτή τη μικρή εκδρομή, η οποία σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Παρίσι και οι ανθισμένες κερασιές της

Γνωρίζετε ότι το όμορφο Παρίσι διαθέτει ανθισμένες υπέροχες κερασιές; Στην Πόλη του Φωτός ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει 400 και πλέον πάρκα γεμάτα ανθισμένα λουλούδια απολαμβάνοντας την άνοιξη. Τα ροζ άνθη τα βρίσκουμε στην πλατεία Marie Trintignant, μεταξύ του Marais και του Σηκουάνα, στην μικρή πλατεία Gabriel Pierne του Γαλλικού Ινστιτούτου, στον  κήπο Jardin de Reuilly Paul Pernin κατά μήκος του Coulee Verte και στο Jardin des Plantes με την μοναδική αρχαία κερασιά. Αν θέλετε να ζήσετε και κάτι πιο συναρπαστικό μπορείτε να πάρετε τον προαστιακό σε μια απόσταση περίπου 20-30 λεπτά από τον σταθμό Gare du Nord προς τους σταθμούς Sceaux ή Parc de Sceaux και κατευθυνθείτε προς το Chateau de Sceaux. Στους κήπους του, σχεδιασμένους από τον Andre le Notre που φημίζεται για το Tuileries Palace και τις Βερσαλλίες, βρίσκεται ένας παλιός κήπος κερασιών με περίπου 150 δέντρα. Όλα τους με ροζ χνουδωτά άνθη. Αν βρεθείτε στο συγκεκριμένο σημείο δείτε επίσης το κάστρο, το πάρκο και το μικρό χωριό Sceaux.

Τοσκάνη και οι πορφυρές παπαρούνες

Η Τοσκάνη αυτή η υπέροχη Ιταλική πόλη που την έχουν τιμήσει πολλοί κινηματογραφιστές και θεατρικοί συγγραφείς. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να την επιλέξετε αφού τα χωράφια στην Τοσκάνη δεν είναι πράσινα αλλά κόκκινα πλημμυρισμένα από πανέμορφες παπαρούνες. Μαζί και με άλλα αγριολούλουδα, οι παπαρούνες καταλαμβάνουν ατελείωτες εκτάσεις. Αν και όλη η Τοσκάνη είναι υπέροχη και γεμάτη παπαρούνες, προτείνουμε να κατευθυνθείτε στη Val d’Orcia, νότια της Σιένα. Εκεί οι παπαρούνες μαζί με τα ηλιοτρόπια συνθέτουν ένα απίστευτο πολύχρωμο σκηνικό, που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο.

Ανδαλουσία για ανθισμένες αμυγδαλιές και λαμπερά ηλιοτρόπια

Στην Ανδαλουσία οι αμυγδαλιές ανθίζουν από τον Ιανουάριο και παραμένουν ανθισμένες μέχρι το τέλος της άνοιξης. Συγκεκριμένα στην Axarquia της Μάλαγα, οι αμυγδαλιές καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις καλύπτοντας 1,5 εκατομμύριο στρέμματα λόφων. Επίσης στην Cartama θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για την τοπική ανθοκομεία και να γευτείτε τοπικά προϊόντα. Τη 2η εβδομάδα του Μαΐου στην Κόρδοβα, περίπου στα 160 χιλιόμετρα από τη Μάλαγα, πραγματοποιείται φεστιβάλ λουλουδιών, το Courtyards Festival of Cordoba που καλό θα είναι να επισκεφθείτε.

Στα βουνά Tatra της Πολωνίας για κρόκο

Στην καρδιά των βουνών Tatra στα σύνορα της Σλοβακίας με την Πολωνία, κάθε άνοιξη τα λιβάδια αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μοβ και γεμίζουν από χιλιάδες μικροσκοπικούς κρόκους. Αν και έχουν μικρή διάρκεια ζωής, περίπου 2-3 εβδομάδες, το θέαμα είναι απίστευτο.Τα περισσότερα από αυτά τα λιβάδια βρίσκονται μακριά από τον πολιτισμό, αλλά το πιο προσβάσιμο είναι η κοιλάδα Chochołowska στα νότια της Κρακοβίας. Σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα μικρά αυτά άνθη προστατεύονται και απαγορεύεται να τα κόψει ή να τα αγγίξει κάποιος. Αν βρεθείτε μια ακόμη ταξιδιωτική επιλογή είναι η πόλη Szczecin στα βόρεια, κοντά στη Βαλτική. Στη συγκεκριμένη πόλη μπορεί να απολαύσεις τα μοβ «χαλιά» της φύσης.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024