Καιρός: Ερχονται μπόρες, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Ο καιρός θα είναι ψυχρός το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, ενώ αναμένονται και φαινόμενα, τα οποία κυρίως θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, μπόρες και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία και Θεσσαλία την Πέμπτη (5/5), ενώ την Παρασκευή (6/5) τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Δυτική Ελλάδα, όπως τα νησιά του Ιονίου.
Επίσης, βοριάδες αναμένονται να ρίξουν την θερμοκρασία περίπου 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή (8/5) και Δευτέρα (9/5) αναμένονται μπόρες στη Νότια Ελλάδα, οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν και την Αττική.
Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Ο καιρός την Πέμπτη
Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Πέμπτη 5 Μαΐου, ότι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση.
Παρόλα αυτά, βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.
Επίσης, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο, καθώς θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442