Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Άρχισε ξανά ο βομβαρδισμός του Αζοφστάλ μετά την αποχώρηση των αμάχων»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Άρχισε ξανά ο βομβαρδισμός του Αζοφστάλ μετά την αποχώρηση των αμάχων»

Περίπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους

Αμέσως μετά την αποχώρηση των λεωφορείων με τους αμάχους από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, η Ρωσία ξανάρχισε σήμερα τον βομβαρδισμό στην περιοχή, όπως δήλωσε σήμερα ένας βοηθός του δημάρχου της πόλης.

Η Μαριούπολη που βρέθηκε στο επίκεντρο των σκληρότερων συγκρούσεων του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, έχει καταληφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους Ρώσους, αλλά ένας αδιευκρίνιστος αριθμός αμάχων και μαχητών παραμένουν παγιδευμένοι στο Αζοφστάλ.

Το υπόγειο δίκτυο των υπόγειων τούνελ που διαθέτουν οι αναφερόμενες εργοστασιακές εγκαταστάσεις, προσφέρει καταφύγιο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

«Χθες, αμέσως μετά την αναχώρηση των λεωφορείων από το Αζοφστάλ με τους αμάχους, ένας νέος βομβαρδισμός άρχισε αμέσως» δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση, ο Πέτρο Αντριουτσένκο, βοηθός του δημάρχου.

ΟΗΕ: Περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε σήμερα ότι έχει ακούσει διαφορετικά πράγματα σχετικά με την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και ότι μερικές χώρες δεν είναι ακόμη έτοιμες για ένα τέτοιο βήμα.

Δύο διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν νωρίτερα, ότι η ΕΕ γέρνει προς την κατεύθυνση μιας απαγόρευσης στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τα τέλη της χρονιάς.

Η Γερμανία δεν θέλει να προκαλέσει μία οικονομική καταστροφή, δήλωσε ο Χάμπεκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη ενός ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους MiG-29

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 κοντά στο Σλοβιάνσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, επλήγησαν 38 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών, αποθήκες πυρομαχικών και κέντρα ελέγχου.

Δεν στάθηκε δυνατή, η άμεση και ανεξάρτητη επιβεβαίωση των πληροφοριών.

Δύο ρωσικά σκάφη Raptor έπεσαν στη Μαύρη Θάλασσα οι Ουκρανοί, λέει το Κίεβο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα, ότι ένα τουρκικής κατασκευής, πολεμικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar κατέστρεψε σήμερα, δύο ρωσικά σκάφη περιπολίας κλάσης Raptor στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε ο αρχηγός του Γενικού Στρατιωτικού Επιτελείου της Ουκρανίας.

«Δύο ρωσικά σκάφη περιπολίας κλάσης Raptor καταστράφηκαν σήμερα την αυγή κοντά στο Φιδονήσι»  έγραψε ο Βαλέρι Ζαλούζνι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δεν υπήρξε κάποια άμεση αντίδραση από τη Μόσχα σχετικά με τον ισχυρισμό αυτό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024